Politika

NOVALIĆ ČESTITAO PRAVOSLAVNI BOŽIĆ “Praznične dane provedite u miru i sreći zajedno sa svojim najmilijima”

Premijer Federacije BiH (FBiH) Fadil Novalić čestitao je danas u ime Vlade i svoje lično svim pravoslavnim vjernicima sutrašnji Božić uz želju da im božićni dani donesu veliku radost.

NOVALIĆ ČESTITAO PRAVOSLAVNI BOŽIĆ “Praznične dane provedite u miru i sreći zajedno sa svojim najmilijima”
FOTO: N1INFO/SCREENSHOT

S obzirom na sadašnje stanje i u svijetu i kod nas, prije svega vam želim dobro zdravlje, jer je to preduslov za sve ostale korake koje trebamo preduzeti na normalizaciji stanja izazvanog pandemijom –  ističe se u Novalićevoj čestitki.

Federalni premijer poželio je pravoslavnim vjernicima da praznične dane provedu u miru i sreći zajedno sa svojim najmilijima.

Pročitajte još

Čestitku za pravoslavni Božić uputila je i potpredsjednik FBiH Melika Mahumutbegović, ističući da ovaj praznik u sebi nosi poruku mira, nade, međusobnog poštovanja i vjere.

– Ta nada je posebno važna danas, u periodu velikih iskušenja kroz koje smo prošli i prolazimo suočeni sa izazovima pandemije virusa korona. Vjerujem da upravo u porukama božićnih praznika možemo naći nadahnuće da iz ovih iskušenja izađemo snažniji i odlučniji da gradimo našu zemlju i blagostanje u njoj – poručila je Mahmutbegovićeva.

Pravoslavni vjernici proslavljaju sutra najradosniji hrišćanski praznik rođenja Isusa Hrista – Božić.