Politika

O OTIMANJU SJEVERNE MITROVICE Rakić: Srbi na Kosmetu nisu šaka zobi koju svaka vrana koju vjetar donese može pozobati

Zbog učestalog nasrtaja na mir i slobodu Srba u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici i prijetnji koje dolaze od gradonačelnika južnog dijela Agima Bahtirija, želim jasno da poručim građanima da ne podležu ovim provokacijama koje imaju za cilj ugrožavanje stabilnosti na ovim prostorima, kaže predsjednik Srpske liste Goran Rakić.

O OTIMANJU SJEVERNE MITROVICE Rakić: Srbi na Kosmetu nisu šaka zobi koju svaka vrana koju vjetar donese može pozobati
Foto: Tanjug

Podsjećam građane na jasnu poruku predsjednika Vučića da niko ne smije ugrožavati Srbe na Kosovu i Metohiji, da je nama najveća vrijednost mir i sloboda za nas i našu djecu, ali Mitrovčani znaju kako da se zaštite od onih koji bi pokušavaju da nasiljem rješavaju probleme – rekao je Rakić za TV Most.

On podsjeća da “međunarodna zajednica, a i sam Bahtiri vrlo dobro znaju da je ovakva inicijativa pravno nemoguća, niti ćemo mi ikada na nju pristati”.

– Ukoliko planiraju da je sprovedu putem sile, onda moraju biti svjesni na posljedice koje takve akcije mogu proizvesti na terenu i time ugroziti mir. Srbi na Kosmetu nisu sami, i nisu šaka zobi koju svaka vrana koju vjetar donese može pozobati – naveo je Rakić.

On je pozvao “građane Kosovske Mitrovice, i na jugu i na sjeveru, Srbe, Albance, Rome, Bošnjake, Gorance i sve ostale, da ne nasjedaju na provokacije istrošenih političara koji prijetnjama i nacionalizmom pokušavaju da poprave sebi rejting a unište živote običnih i poštenih ljudi”.

(TV Most)