Magazin

Obratite pažnju na male detalje: Poruke koje odaju da je muškarac zaljubljen u vas

Kada nam se neko dopada, pokazaćemo to na više načina - neko govorom tijela, nekoga će oči odati, a neko će otvoreno reći šta osjeća.

Zaljubljeni par
FOTO: SOOTHING RELAXATION/YOUTUBE/SCREENSHOT

I žene i muškarci imaju svoje načine otkrivanja zaljubljenosti, a kao što znamo, muškarci nisu uvijek vešti u iskazivanju osjećanja. Zato će njihove poruke otkriti sve o čemu ćute.

Postoji nekoliko graza koje koriste kada komuniciraju sa ženom u kojoj vide više od prijatelja.

 “Ovo me podsjetilo na tebe”

Muškarac neće uvijek reći ono što misli, jer se ponekad boji da bude direktan kako bi poštedio svoja ojsećanja da ne bude povrijeđen. Reći će da ga je nešto podsjetilo na vas, a to vam automatski može otkriti da razmišlja o vama, samo vam to govori indirektnim putem.

“Mogu da ti pomognem u tome”

Muškarci vole kada ženi mogu pomoći. Žele da se osjećaju korisnima. Ako vam nude pomoć u nečemu, onda im je zaista stalo do vas.

Muškarci rade stvari samo za žene do kojih im je istinski stalo ili ponekad za “krajnji cilj”.

Pročitajte još

“Izgledaš sjajno”

Ako vam kaže da izgledate sjajno, prestanite pretjerano da analizirate i nagađate šta on zapravo misli. On stvarno misli da izgledate sjajno i želi da to znate.

 “Pričao sam s mamom…”

Ako navede ime mame i kaže ti šta je razgovarao s njom, on je ili tvoj najbolji prijatelj ili mu se sviđaš. Muškarci obično takve stvari ne djele s bilo kim, a i rijetko govore o članovima porodice. Ako je otvoren za razgovor o članovima porodice, onda imate njegovo poverenje.

“Uznemiren sam/zabrinut”

Ako muškarac dobrovoljno priznaje da osjeća neku emociju koja nije srećna, dovoljno je zaljubljen u vas da vam pokaže ranjivost koju obično ne otkriva.

 “Gdje si? Šta radiš?”

Postavlja vam pitanja o tome šta radite ili gdje ste? Sviđate mu se! Sve dok to ne radi konstantno – ne proganja vas.

“Tako si seksi”

Ako vam muškarac to govori, onda znajte da je to istina. Nemojte odmah da pomišljate kako je to rekao stotinu drugih žena prije vas.

 “Primjetio sam da…”

Ako vam kaže da je primetio kada nešto radite, onda morate znati da vas posmatra i prati ono što imate naviku da radite. On obraća ozbiljnu pažnju na to ko ste kao osoba.

 “Nedostaješ mi”

Nedostaješ mu? Muškarci će rijetko to reći ako im zaista ne nedostajete. Ako vam govori da mu nedostajete čak i ako ste u toj novoj neizvesnoj fazi, sigurno ste ugrijali njegovo srce.

 “Biću tu za tebe”

Ako vam kaže da će biti tu za vas, za šta god vam treba, ili da će razgovarati s vama kad god, onda on zaista želi biti deo vašeg života i neće vas tako lako pustiti.

 Zove te imenom kućnog ljubimca

Ako vas nazove bilo kojim drugim nadimkom osim vašeg prezimena, odlučio je da vas mora učiniti svojom, piše Your Tango.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije