Hronika

ODREĐEN PRITVOR PEDOFILU Dječaka (13) neprimjereno dodirivao sakupljač otpada, snimak završio na društvenim mrežama, MAJKA OTKRILA ZLOČIN

Nišliji D.M. (53) koji je uhapšen 26.februara zbog sumnje da je neprimjereno dodirivao jednog dječaka starog 13 godina, određen je pritvor nakon saslušanja u Osnovnom sudu u Nišu.

Policija Srbija
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RINGIER

On je prethodno saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu koje je predložilo pritvor. Prijedlog je prihvatio sud tako da će osumnjičeni pedofil biti iza rešetaka tokom trajanja istrage kako ne bi uticao na svjedoke.

– Dana 26. februara 2024. godine, od strane sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu, osumnjičenom D.M., određen je pritvor zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljene polne radnje. Po navedenom riješenju, pritvor osumnjičenom može trajati najduže 30 dana – potvrdila je za Blic portparol Osnovnog suda u Nišu sudija Ana Veličković.

Napuštena kuća nedaleko od niškog buvljaka

Prema njenim riječima osumnjičenom je određen pritvor jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati postupak uticanjem na svjedoke.

Kako Blic saznaje, osumnjičeni D.M. je sakupljač otpadnog papira i sekundarnih sirovina koje prodaje reciklažnim centrima i tako se izdržava. Sumnja se da je sa dvojicom maloljetnika stupio u kontakt na niškom buvljaku, koji je nalazi iza pijace Otvoreni tržni centar.

Pročitajte još

Odatle su, po saznanjima Blica otišli do jedne napuštene kuće, nedaleko od OTC-a gdje se desio pedofilski incident. D.M. se sumnjiči da je dječaka neprimereno dodirivao, dok je drugi dječak, koji je bio sa njim u društvu sve to snimao mobilnim telefonom.

Snimak se našao i na društvenim mrežama pa je priča došla do majke dečaka koja je sve prijavila policiji. D.M. je identifikovan, pronađen i priveden u tužilaštvo na saslušanje.

Protiv njega je nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu pokrenuta istraga zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljene polne radnje.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije