Digitalna Srpska

Olakšica za mnoge korisnike: Vocap će uskoro moći koristiti isti nalog na više uređaja

Vocap u kontinuitetu pruža svojim korisnicima nove funkcije, a oni će uskoro dobiti mogućnost korištenja istog naloga na više uređaja.

Olakšica za mnoge korisnike: Vocap će uskoro moći koristiti isti nalog na više uređaja
FOTO: WHATSAPP/TWITTER/SCREENSHOT

Kada će tačno nova funkcija biti dostupna, zasad nema informacija, no ona definitivno dolazi.

Korisnici će uskoro moći koristiti svoj nalog na više uređaja. Na internetu se pojavio skrinšot stranice “register device companion” koja će omogućiti korisnicima uređaja s Androidom da svoj Vocap nalog povežu sa sekundarnim, odnosno drugim pametnim telefonom. Istu mogućnost će imati i korisnici tablet kompjutera s Guglovim operativnim sistemom, a da li će ona biti proširena i na uređaje s iOS, zasad nije poznato.

Nova stranica “register device as companion” će se pojaviti korisnicima koji pokušaju pokrenuti Vocap na drugom uređaju. Korisnik će moći skenirati QR kod sa svojim “glavnim” mobilnim telefonom kako bi koristio i drugi uređaj kao prateći.

Pročitajte još

Trenutno Vocap ne podržava više simultanih prijavljivanja, a aktuelna funkcija Povezani uređaj na Vocapu korisnicima omogućava da “spoje” kompjuter kao sekundarni uređaj. Ova funkcija je uvedena u novembru 2021. godine i dostupna je korisnicima Androida i iOS-a, prenosi Klix.

U planu Vocapa je i dodavanje novih emotikona kao brzih reakcija na statuse na desktop verziji. Emotikoni uključuju nasmijano lice sa srcima umjesto očiju, lice sa “suzama radosnicama”, lice s otvorenim ustima, ruke u aplauzu, sklopljene ruke, stotinu bodova, lice koje plače i druge.

Prihvati notifikacije