Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“OPOZICIJA DA SE IZVINI” Kostadin Vasić o izjavama Dragana Mektića nakon trostrukog ubistva

Politika
Autor:

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Šef Kluba poslanika Ujedinjene Srpske Kostadin Vasić pozvao je opoziciju u Srpskoj da se izvine vlasti zbog, kako je rekao, neodgovornih i licimjernih izjava koje su pojedinci davali nakon trostrukog ubistva u Glamočanima kod Banjaluke.

Vasić, koji je i član Odbora za bezbjednost u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kazao je da ovdje prevenstveno misli na ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića, koji je poslije ubistva kazao da je „to potpis vlasti“.

– Poslije toga su se oglasili šefovi klubova poslanika SDS i PDP sa praktično istim floskulama i insinuacijama i nametanjima određenih stvari koje nisu tačne. Ujedinjena Srpska oštro osuđuju korištenje ubistva u političke svrhe i pokušaj izazivanja sukoba. Ne znamo da li je to učinjeno s namjerom skretanja istrage ili sličnim motivima – naveo je Vasić. On je podsjetio da je MUP nepunih 15 sati nakon ubistva pronašao počinioce trostrukog ubistva, te upitao šta bi bilo da oni nisu pronađeni.

– Da li bi ti isti pozivali na obračune i nasilje sa nesagledivim posljedicama i da li su svi oni spremni da se suoče sa sličnom odgovornošću zbog očiglednih manipulacija i lažnog obavještavanja javnosti. Opozicija je dužna da se izvine vlasti zbog ovakvih stvari – naveo je Vasić, koji je u ime US oštro osudio svaki vid nasilja i izrazio saučešće porodicama ubijenih.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO