Zabava

"OPRAŠTAM SVIMA SVE" Stanija otkrila zbog čega je ovaj Božić poseban za nju

Stanija Dobrojević je otvorila vrata doma u Rumi i u razgovoru otkrila po čemu je za nju ovogodišnji Božić različitiji od prethodnog, kao i kojih običaja se pridržava njena porodica.

Stanija Dobrojević pozira u penthausu
FOTO: ZORAN ILIĆ/RINGIER

Njoj se prethodna godina pokazala kao vrlo uspješna.

– Uvijek za Badnji dan zapišem ciljeve i želje za narednu godinu i papirić čuvam do sljedećeg Božića, nevjerovatno koliko se stavki ostvari! Takođe na današnji dan valja se poraditi i kažu kakav ti je Badnji dan tako će ti biti cijela godina, kaže ona, piše Pink.

Kakvih se običaja pridržavaš za Božić i Badnji dan?

Moja porodica slavi u tradicionalnom duhu po starim srpskim običajima, uvijek smo za Božić zajedno! Na Badnje jutro brat u zoru ide po badnjak, spremamo posnu trpezu, odlazimo zajedno u crkvu na paljenje badnjaka i onda slijedi skromna večera koja mi je najposebnija, tada sjedimo, pričamo, i uz svijeću i crveno vino čekamo Božić. Ujutro rano idemo u manastir na pričest i poslije toga bogata trpeza i slavlje!

Kažu da na Božić treba samo praštati, opraštaš li ti nekome i ako da, kome i zbog čega?

Veliki sam vjernik i hrišćanski je praštati! Ja opraštam svima sve! Ljudi koji su me mnogo povredili, takođe im oprostim ali praštanjem ih odstranim iz svog života. Najbitniji mi je mir i sreća u porodici, to je moja svetinja.

Pročitajte još

Po čemu se ovogodišnji Badnji dan i Božić razlikuje od prethodnih?

– U suštini sve je isto sem što ćemo ovo Badnje veče i Božić proslaviti kod moje mame u novom stanu u koji se tek uselila!

Verovanje je da ono što radiš ili poželiš na Božić, da ćeš raditi cijele godine. Šta je ono što ćeš ili pak, nećeš raditi na današnji dan?

– Bitno mi je da sam cijeli dan srećna i dobro raspoložena, da usrećim neke ljude kojima je to preko potrebno jer nas Bog kasnije za to nagradi, takođe valja se malo poraditi, pročitati malo knjigu, spremiti dom… I ne pomisliti ista loše, ne izgovoriti ružnu riječ!

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu