Društvo

Oštećena konstrukcija mosta: Zabrana saobraćaja na Karakaju za vozila teža od 5 tona

Od sutra stupa na snagu zabrana saobraćaja za vozila teža od 5 tona preko međudržavnog mosta na međunarodnom graničnom prelazu Karakaj, koja će trajati do okončanja rekonstrukcije mosta.

Oštećena konstrukcija mosta: Zabrana saobraćaja  na Karakaju za vozila teža od 5 tona
FOTO: BILJANA VUKČKOVIĆ /RINGIER

Ovo je saopšteno iz Ministarstva komunikacija i transporta u Savjetu ministara. U saopštenju se navodi da su na osnovu izvještaja o tehničkom pregledu mosta koji se koristi za potrebe međunarodnog graničnog prelaza Karakaj uočena oštećenja noseće konstrukcije mosta.

U vezi sa tim u Srbiji je urađen projekat saobraćaja i saobraćajne signalizacije na državnom putu u zoni graničnog prelaza Mali Zvornik, na osnovu kojeg je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije odobrilo postavljanje prometne signalizacije u skladu sa projektom – dodaje se u saopštenju.

Pročitajte još

I Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske donijelo je rješenje o zabrani saobraćaja za vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi pet tona na dionici magistralnog puta Karakaj tri-granica BiH i Srbije (međudržavni most preko rijeke Drine).

– Imajući u vidu navedeno, obavještavamo prevoznike BiH koji u skladu sa registrovanim redovima vožnje obavljaju međunarodni linijski prijevoz putnika preko međunarodnog graničnog prelaza Karakaj da od sutra koriste međunarodni granični prelaz Šepak. Prevoznici koji obavljaju međunarodni prevoz robe treba da koriste druge međunarodne granične prelaze, u skladu sa instrukcijom nadležnog carinskog organa – precizira se u saopštenju.

Dodaje se da je Ministarstvo komunikacija i transporta u Savjetu ministara obavijestilo Graničnu policiju BiH i Upravu za indirektno oporezivanje BiH da je, u skladu sa dogovorom nadležnih organa BiH i Srbije, usaglašena odluka o zabrani.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu