Hronika

OSUĐEN NA 35 GODINA ROBIJE Haris Haračić upao u kuću penzionera I IZBO IH NOŽEM

Haris Haračić iz Teočaka pravosnažno je osuđen na 35 godina robije zbog ubistva i pokušaja ubistva.

OSUĐEN NA 35 GODINA ROBIJE Haris Haračić upao u kuću penzionera I IZBO IH NOŽEM
FOTO: AVAZ TV/YOUTUBE/SCREENSHOT

Vrhovni sud FBiH, po optužnici Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, donio je osuđujuću pravosnažnu presudu za Harisa Haračića iz Teočaka te mu izrekao jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 35 godina zbog ubistva i pokušaja ubistva počinjenih na okrutan način krajem decembra 2020. godine u Teočaku.

Podsjećamo, Haračić je optužen da je 23. decembra 2020. godine na okrutan način usmrtio Hajriju Džuzdanović te pokušao ubiti i njenog supruga Muju.

Pročitajte još

U optužnici se navodi da je Haračić spomenutog dana, oko 23 sata, provalio u porodičnu kuću starijeg bračnog para u Teočaku, razbacao stvari u podrumu i kući te supružnicima, koje je zatekao na spavanju, na okrutan način nanio veći broj ubodnih rana oštrim predmetom, kao i brojne povrede udarcima rukama po glavi, licu i cijelom tijelu.

Od posljedica povređivanja sedamedesettrogodišnja Hajrija je preminula u UKC-u Tuzla nekoliko sati nakon događaja, dok je njen suprug, sedamdesetsedmogodišnji Mujo Džuzdanović, tada teško povrijeđen, a dvije sedmice nakon toga je također preminuo – saopšeno je iz Kantonalnog tužilaštva TK, prenosi Faktor.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu