Politika

OTIMANJE ISTORIJE Vidović: Federacija danas slavi praznik druge države i drugih naroda

Na današnji dan, prije 78 godina, donesena je odluka o državnosti Bosne i Hercegovine. Ironično je da danas taj praznik pokušavaju da slave oni koji su pogazili tu odluku devedesetih, a danas se pozivaju na kontinuitet sad već nepostojeće SFRJ.

OTIMANJE ISTORIJE Vidović: Federacija danas slavi praznik druge države i drugih naroda
FOTO: UJEDINJENA SRPSKA

Poručio je ovo Siniša Vidović, zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske.

– A kakva je to svečanost! Začinjena fabrikovanjem istorije izmišljanjem činjenica. Nisu nikakvi “bošnjaci” spominjani prije 78 godina, a ti isti koji sebe danas tako nazivaju slave neku svoju državotvornost, koja je postala današnja BiH – rekao je Vidović.

Pročitajte još

Kako je rekao, slaviti državnost svih naroda, uz ignorisanje jednog od dva naroda iz dotične odluke je ništa drugo nego novo ludilo i antisrpska histerija, prikriveno kroz slavljenje dana jedne države.

– A kakva je to tek država! Suverena i nezavisna, ako ignorišemo strane sudije Ustavnog suda, stranu vojsku, pa i kabinet Visokog predstavnika. Država u kojoj su svi jednaki dok razmišljaju kao sarajevski političari, u suprotnom se na koljenima stranci mole da intervenišu. Da imaju obraza, umjesto Dana državnosti, bošnjaci bi trebali danas slaviti dan ironije i otimačine tuđe istorije. Doduše to je nešto čime se bave svih 365 dana u godini, ne treba im poseban dan za obilježavanje – zaključio je Vidović, piše Vrbasmedia.

Prihvati notifikacije