Društvo

Petričević: Vakcinacija važna za nastavak pozitivnih ekonomskih trendove

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević rekao je da je vakcinacija protiv virusa korona važna za zdravlje građana, ali i za oporavak privrede i nastavak pozitivnih ekonomskih trendova koji su zabilježeni u prvom polugodištu ove godine.

Petričević: Vakcinacija važna za nastavak pozitivnih ekonomskih trendove
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Petričević je naglasio da je cilj Vlade Srpske da u ljetnm periodu maksimalno pojača kampanja u vezi sa imunizacijom, te je pozvao privredne subjekte, kao i radnike da se vakcinišu i time zaštite svoje kao i zdravlje drugih.

– Srpska ima dovoljno vakcina i cilj nam je da se što više ljudi vakciniše jer samo ćemo na taj način moći da zadržimo pozitivne trendove kada je riječ o privrednim aktivnostima i svim prihodima koje ostvarujemo u ovoj godini – izjavio je Petričević novinarima u Laktašima, gdje je posjetio privredno društvo “Kolektor CCL” u kojem je organizovana vakcinacija radnika.

On je podsjetio da je u prvom polugodištu industrijska proizvodnja veća za 16 odsto i dodao da je u junu ove u odnosu na isti lanjski mjesec veća za čak 24,7 odsto.

– Ako još sa junom imamo prosječnu neto platu od 994 KM, što je najviši iznos do sada, onda možemo reći da idemo u dobrom pravcu i da oporavak privrede očekujemo i u drugoj polovini godine – rekao je Petričević.

Petričević je naveo da u prvom kvartalu rast BDP-a 2,5 odsto, a projektovano je da će do kraja godine on iznositi 4,5 odsto.

Prihvati notifikacije