Gradovi

Pokrovska akademija, uvod u krsnu slavu opštine Brod

U Brodu je sinoć održana Pokrovska akademija povodom krsne slave hrama i opštine - Pokrova Presvete Bogorodice.

Pokrovska akademija, uvod u krsnu slavu opštine Brod
FOTO: SRNA

Priređen je bogat kulturno-umjetnički program, a u Hramu Pokrova Presvete Bogorodice služena je večernja služba sa petohljebnicom uoči današnjeg praznika.

Protojerej-stavrofor Željko Teofilović rekao je da se održavanjem akademije ulazi u radost ovog praznika.

Teofilović je pozvao vjerni narod da dođe na Svetu arhijerejsku liturgiju Hram Pokrova Presvete Bogorodice, koju će služiti Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije, nakon čega će uslijediti i svečana litija kroz grad.

Načelnik opštine Brod, Zoran Vidić, rekao je da Pokrovska akademija tradicija koja traje u okviru “Oktobarskih svečanosti slobode”.

Pokrovska akademija je održana u amfiteatru Srednjoškolskog centra u organizaciji Crkvene opštine Brod i Svetosavske omladinske zajednice.

Doček episkopa Fotija planiran je danas u 8.30, liturgija će biti služena od 9 sati, a potom će ulicama grada proći litija, najavljeno je iz Crkvene opštine Brod.

Praznovanje praznika Pokrova Presvete Bogorodice biće nastavljeno u subotu, 16. oktobra, kada će biti održana manifestacija kulture “Pokrovsko pjesničko saborovanje” u Svetosavskom domu od 14 časova.

Prihvati notifikacije