Hronika

"Pokušao je da me ubije" Djevojčica čiji se otac namjerno zakucao u banderu stala na noge

Nina M. (18) koju je otac pokušao da ubije prije dvije nedelje u gročanskom naselju Dražanj, tako što se zakucao automobilom u banderu prilikom čega je on nastradao, oporavlja se i juče je prvi put stala na noge u bolnici i šetala.

Grocka
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE/SCREENSHOT

Djevojčicin djed, otac njene majke, M. R. ispričao je za medije da se djevojka oporavlja.

– Ona je dobro, hvala bogu. I dalje je u bolnici, ali povrede prolaze. Juče je prvi put ustala i šetala. Samo majka može da uđe da je vidi i to na kratko. Pitala je za oca, vratilo joj se sjećanje i rekla je mojoj kćerki: “Mama, on je mene pokušao da ubije. Šta ćemo sad?”, a ona joj je odgovorila: “Ne brini ništa, on je u drugoj bolnici, ići će u zatvor” – rekao je djed devojke.

Pročitajte još

M. R., djed djevojčice, ranije je ispričao da je njegova kćerka ostavila Vladimira kada je djevojčica postala punoljetna, u januaru ove godine, jer više nije mogla da trpi njegovo maltretiranje. Naveo je da ju je tukao, što porodica nije znala. Ispričao je da njegova kćerka ima ciste na jetri i da je jednom operisana, a kada je drugi put trebalo da ide na operaciju, ali joj sada pokojni suprug to nije dozvolio.

Kako je ranije saopšteno iz Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, obavljen je razgovor sa svim članovima porodice, radi procjene rizika.

– M. N. je u razgovoru navela da je ostala u porodičnoj kući sa ocem da se o njemu stara, da ga vodi kod ljekara, da je jako vezana za oca, da je otac bolestan i da je prilikom podnošenja prijave došlo do nesuglasica i da M. M. (majka djevojčice) planira da se vrati u porodicu, dok sa M. M. razgovor do sada nije obavljen – navodi se u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Podsjetimo, saobraćajna nesreća koju je izazvao djevojčicin otac Vladimir M. dogodila se 21. marta u centru naselja, na uglu Beogradske i Narodnog fronta u Dražnju. Otac je prethodno u automobilu priprijetio kćerkinoj drugarici nožem i izbacio je iz auta, da bi potom krenuo u samoubilački i ubilački čin, u kojem je on nastradao dok je njegova kćerka teško povrijeđena. Prema riječima djevojčicinog djeda, osim prijetnji Vladimir je na groblju obliejžio i grobno mjesto za kćerku i sebe.

Inače, Vladimira je u januaru policiji prijavio prijatelj, nakon što je ovaj izjavio da će ubiti sebe i kćerku, ukoliko mu se ne vrati žena. Iz kuće je tada odnijeto i oružje koje su imali Vladan i njegova supruga. Ova tročlana porodica je potom, 7. februara, razmatrana u radu Grupe za koordinaciju, piše Nova.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije