Svijet

Polio kiselinom bivšu partnerku i njene kćerke: Tijelo muškarca optuženog za hemijski napad u Londonu  IZVUČENO IZ RIJEKE

Londonska policija pronašla je tijelo Abdula Ezedija koji je osumnjičen za hemijski napad u londonskom predgrađu Klepamu, koji je bivšu suprugu i njene dvije kćerke, stare tri i osam godina polio kiselinom.

policija Velike Britanije
FOTO: ANDY RAIN/EPA

Pripadnici londonske Metropolitanske policije koji su tragali za osumnjičenim, pronašli su tijelo u rijeci Temzi.

Tijelo je ugledao brod koji je prolazio u blizini Taver Piera, pristaništa uz Taver Bridža, u ponedeljak oko 16 sati, a jedinica pomorske policije ga je uspješno izvukla. Dok se zvanična identifikacija još uvijek čeka, navodi se kako svi znakovi upućuju na to da je riječ o posmrtnim ostacima Abdula Ezedija.

Pročitajte još

Na osnovu karakteristične odjeće koju je nosio u vrijeme napada, čvrsto vjerujemo da smo pronašli Ezedijevo tijelo, poručili su iz policije.

Uspostavljen je kontakt s Ezedijevom porodicom

Zbog izazova koje predstavlja jaka struja Temze formalna identifikacija pomoću vizualnih sredstava ili otisaka prstiju nije moguća. Radiće se na alternativnim metodama identifikacije, kao što su DNK testiranje i zubni kartoni, što zahtjeva više vremena.

Prije toga, 9. februara, Metropolitanska policija nagovijestila je da je Ezedi vjerovatno ušao u reku Temzu, o čemu svjedoče snimci kamera, koji prikazuju kako se naginje preko ograde nedugo poslije napada, piše Jutarnji.

Napao bivšu ženu i njene kćerke

Podsjećamo, Ezedi (35) je 31. januara napao 31-godišnju majku i njeno dvoje djece stare osam i tri godine, tako što je na njih bacio korozivnu hemikaliju. Identifikovan je kao bivši partner žrtve, a navodi se da je raskid veze bio motiv napada.

Osim toga, stradali su i policajci i komšije koji su tu noć pritekli u pomoć.

Žena je u stabilnom stanju

U međuvremenu se stanje žene poboljšalo i sada je u stabilnom stanju u bolnici. Policija zbog njenog zdravstvenog stanja još uvijek nije razgovarala sa njom, ali navode da će to uraditi čim se žena oporavi.

Povređena djeca puštena su kući ubrzo nakon primanja u bolnicu jer su njihove povrede, srećom, bile mnogo manje nego što se u početku činilo.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije