Regioni

POMOĆ SRBIMA NA KOSOVU Gradonačelnik Siniša Milić primio Milorada Arlova (FOTO)

Milorad Arlov, predsjednik Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije zahvalio se Vladi i gradonačelniku Distrikta za donaciju u iznosu od 10 000 KM.

POMOĆ SRBIMA NA KOSOVU Gradonačelnik Siniša Milić primio Milorada Arlova (FOTO)
FOTO: CVIJETA KOVAČEVIĆ/RAS SRBIJA

Ovim sredstvima omogućen je za završetak izgradnje Dnevnog centra “Podrži me-9. januar” u Kosovskoj Mitrovici, za 144 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju.

 – To je jedan veliki projekat koji smo trebali završiti i vjerujem da ćemo to uraditi do kraja ove godine. To bi bio veliki poklon Republike Srpske za srpski narod na Kosovu i Metohiji. Uradili smo 70 odsto Dnevnog centra i treba još oko 80 hiljada evra da ga završimo – rekao je Arlov.

Istakao je da je pomoć Brčko distrikta velika i da je to 23. lokalna zajednica koja je uplatila pomoć za izgradnju Dnevnog centra za koju je do sada prikupljeno 200.000 evra. Arlov je pozvao lokalne zajednice i sve druge koji žele i mogu, da pomognu izgradnju ovog centra. Najavio je da će u oktobru i novembru biti otvoren humanitarni broj za prikupljanje nedostajućeg novca kao i da će u školama biti organizovane humanitarne akcije za izgradnju centra i paketiće za djecu Kosova i Metohije.

Siniša Milić, gradonačelnik Brčkog rekao je da ovo nije prvi put da je ova sredina pomogla i učestvovala u različitim akcijama pomoći ne samo Kosovu i Metohiji, nego i drugima u regionu.

FOTO: CVIJETA KOVAČEVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: CVIJETA KOVAČEVIĆ/RAS SRBIJA

– Ovo je više simboličan čin podrške djeci Kosova i Metohije da ostanu i opstanu na svojim ognjištima i simboličan način da se zahvalimo za sve ono što je Republika Srbija činila prema našem narodu u proteklim godinama – rekao je  Milić podsjećajući da je posredstvom Vlade Republike Srpske iz Republike Srbije u Brčko stigao milion KM za izgradnju dječijeg vrtića na Ilićki koja se privodi kraju. Arlov se zahvalio i brčanskoj „Prosvjeti“ koja je učestvovala u projektu spajanja djece Republike Srpske i Kosova i Metohije koji je zbog pandemije virusa korona ove godine odložen.

– Planiramo za vaskršnje praznike ili u junu iduće godine da nastavimo taj veliki projekat koji je velika pomoć za opstanak Srba na Kosovu i Metohiji – rekao je Arlov.

Prilikom današnje posjete Arlov je Miliću uručio poklon, statuu Cara Lazara.