Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POPLAVLJENO PODRUČJE Normalizuje se stanje u Jezeru, VODA SE POVLAČI

Društvo
Autor:

Foto: Srna

Stanje na poplavljenom području u opštini Jezero se normalizuje i voda se polako povlači, ali su oranične površine još pod njom, rekla je Srni načelnik ove opštine Snežana Ružičić.

Ružičićeva je rekla da je Jezero danas posjetio direktor Republičke uprave Civilne zaštite Mile Međed, koji je obišao poplavljena područja i aktuelna klizišta.

Ona je istakla da je sa Međedom razgovarala o poplavama koje su zadesile Jezero, kao i o ogromnoj šteti koja je usljed njih nastala.

– Budući da rijeka Jošavka uzrokuje ogromnu štetu tokom vremenskih neprilika, urgentno je predložena sanacija korita u uzvodnom dijelu dužine dva kilometra – prokopavanjem korita i produbljenjem – navela je Ružičićeva.

Ona je dodala da im je potrebna i finansijska podrška za kompletan projekat novog korita Jošavke u dužini oko 150 metara, u vrijednosti 600.000 KM.

Rijeke Pliva i Jošavka su se proteklih dana usljed obilnih padavina izlile iz korita i prouzrokovale štetu – poplavljeno je 15 domaćinstava, kao i velike oranične površine.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO