Kultura

POSLASTICA ZA LJUBITELJE "PINK FLOJDA" Specijalno izdanje lajv albuma “Delicate Sound Of Thunder”

Legendarna britanska rok grupa Pink Flojd izdala je luksuzni box-set pod nazivom “Delicate Sound Of Thunder – Restored, Re-edited, Remixed”, koji je objavljen kao dvostruki CD, trostruki LP, DVD i kao box set.

POSLASTICA ZA LJUBITELJE "PINK FLOJDA" Specijalno izdanje lajv albuma “Delicate Sound Of Thunder”
FOTO: STEVE REIGATE/EPA

Riječ je specijalnom izdanju njihovog duplog lajv albuma “Delicate Sound of Thunder”, koji je snimila postava benda nakon odlaska basiste i jednog od osnivača Rodžera Votersa (Roger Waters) iz sastava. Originalni album snimljen je u Njujorku 1988, a ove godine dobio je obnovljeno i remiksano izdanje, koje je u zvaničnoj prodaji od 20. novembra.

Na “Delicate Sound Of Thunder, Restored, Re-edited, Remixed” radili su režiser Beni Triket, kreativni direktor Obri Pauel, muzički  inženjer Endi Džekson te gitarista i pjevač grupe Dejvid Gilmur.Na ovom izdanju nalaze se pjesme sa jednog od najprodavanijih albuma na svijetu “The Dark Side Of The Moon”,  te kultnih izdanja slavnog sastava “The Wall” i “Wish You Were Here”. Ipak, najviše pjesama nalazi sa tada aktuelnog povratničkog albuma “A Momentary Lapse Of Reason”, koji je objavljen godinu prije i koji je ispraćen spektakularnom turnejom širom planete na kojoj je sastav gledalo 4, 25 miliona fanova.

Ekipa je tada nastupila u trojci Gilmur, bubnjar Nik Mejson  i klavijaturista Ričard Rajt, uz pratnju osam koncertnih muzičara a turneja je bila kreativni, muzički i vizuelni trijumf grupe, koja je prošla kroz teško suđenje sa Votersom, ako bi sačuvala pravo na ime.

Koncertni film restaurisan je sa 35mm filma i remiksovan je u 5.1 surround zvuk. Svako izdanje dolazi sa knjigom od 24 stranice, dok će, razumljivo, deluks izdanje imati knjigu sa 40 stranice, posterom i razglednicama.

Dvostruko CD izdanje broji 8 pjesama koje se nisu pojavile na originalnom izdanju, piše Bosonoga.