Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POTPIS PLAĆENOG UBICE Maskiran ušetao u kafić, ranio kontroverznog crnogorskog biznismena i UBIO NEDUŽNOG ČOVJEKA, pa NESTAO

Svijet
Autor:

Foto: VIJESTI, SAVO PRELEVIĆ / PROMO

Ni nakon više od godinu dana ne zna se ko je iz automatske puške ispalio smrtonosne hice u Podgoričanina Ivana Nedovića, slučajnu žrtvu rata zavađenih crnogorskih klanova.

Meta ovog napada, kako veruje policija, bio je kontroverzni Podgoričanin Milić Minja Šaković, koji je sjedio za stolom u ovom kafiću, kao i ubijeni Nedović. Šaković je u pucnjavi ranjen.

Crnogorske “Vijesti” prenose da u Višem državnom tužilaštvu o ovom slučaju ne mogu da govore i da ubicu i dalje vode kao NN osobu.

– U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet povodom događaja kada je od strane NN lica lišen života I. N, dok je lice M. Š. tom prilikom zadobilo povrede i predmet se nalazi u fazi izviđaja. Takođe vas obavještavam da je u ovom tužilaštvu formiran predmet protiv D. S. i V. L. zbog krivičnog djela prikrivanje nakon završenog izviđaja – saopšteno je iz tužilaštva.

Djelo plaćenog ubice

Ono što je sigurno je da je i ovo ubistvo povjereno plaćenim ubicama, koje klanovi obično angažuju iz zemalja regiona, uglavnom iz Bosne.

Do zločina je došlo 8. septembra prošle godine oko 12.30 popodne, kada se ispred kafića “Auto Zeta” u Podgorici zaustavio sivi BMW. Iz automobila je izašao maskirani muškarac koji je potom dotrčao do bašte lokala ograđene staklom i iz automata ispalio rafal koji je pokosio Nedovića i Šakovića za kafanskim stolom.

Kako su mediji tada pisali, Šaković, inače pripadnik “škaljarskog klana”, preživio je zahvaljujući bratu Marku koji se bacio preko njega, i oborio ga na pod.

Šaković je, navodno, tog dana došao do kafića da mu operu automobil. Dok je čekao da radnici završe pranje vozila sjedio je u kafiću, koji posluje u okviru “Auto Zete”, koja je u vlasništvu oca pokojnog Nedovića.

Uhapšeni pomoćnici, ali ne i ubica

Nedugo nakon zločina u Crnoj Gori uhapšeni su Tivćani Dragan Stojković i Vladimir Lemajić, za koje se u prvi mah vjerovalo da su povezani sa ubistvom Nedovića. Oni su bili osumnjičeni kao saučesnici u zločinu, međutim nakon saslušanja na teret im je stavljeno krivično djelo prikrivanje. Oni su ispitivani u vezi prodaje BMW-a koji su ubice koristile.

Istražitelji pokušavaju da otkriju ko je sve kupovao sporni automobil, jer ga, navodno, oni nisu direktno prodali ubicama.

Pokušaj ubistva Šakovića nastavak kokainskog rata?

Pokušaj ubistva Šakovića navodno je nastavak kokainskog rata koji bjesni već četvrtu godinu na ulicama Crne Gore i Srbije.

Dva kotorska kriminalna klana – kavački i škaljarski ratuju od kraja 2014. godine, kada je u Španiji nestao tovar sa 200 kilograma droge.

Prva žrtva kokainskog rata bio je Cetinjanin Goran Radoman, ubijen u februaru 2015. godine.

Istražitelji vjeruju da je dio do tada jedinstvenog klana optužio Cetinjanina za nestanak droge u Valensiji, zbog čega su i počeli sukobi.

Od tada je ubijeno više od 20 osoba, a rat se preselio na ulice gradova regiona.

Brat pripadnik kavačkog, a on škaljarskog klana

Šaković je inače brat od strica Milošu Šakoviću, ubijenom u Podgorici prošle godine. Posebno je zanimljivo to, da je i Miloš Šaković likvidiran na isti način: ubica je prišao sa maskom na licu i pištoljem u ruci dok je Šaković sjedeo u jednom kafiću. Miloš je vidio ubicu i pokušao da pobjegne, međutim on je zapucao i tom prilikom u kafiću usmrtio Radivoja Jovanovića, koji je sjedio za stolom iza. Šaković se dao u bijeg, ali ga je ubica sustigao i u njega ispalio nekoliko hitaca.

Minja Šaković, slovi za visoko rangiranog pripadnika “škaljarskog klana”, dok je ubijeni Šaković bio blizak “kavačkom” i dobar prijatelj vođe “kavača” Igora Božovića, prenosi Blic.

(Blic, Vijesti)

 

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO