Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Povelja opštine Lopare biće dodjeljena Mirku Šaroviću za doprinos u privrednom razvoju

Regioni
Autor:

Foto: Skupština Lopare

Foto: Srna

Na današnjoj Skupštini opštine Lopare odbornici su usvojili da „Povelja opštine Lopare“ povodom krsne slave ove majevičke opštine – Đurđevdana, bude dodjeljena Mirku Šaroviću, ministru spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Šaroviću se povelja dodjeljuje za doprinos u razvoju privrednog, obrazovnog i kulturnog života opštine Lopare.

Načelnik Lopara Rado Savić rekao je za Srpskainfo da je „Povelja opštine Lopare“ dodjeljena i generalu Vojske Republike Srpske Momiru Zecu za poseban doprinos u očuvanju Majevice i stvaranja Srpske.

– Ministar Šarović je pomogao našoj opštini unazad nekoliko godina, a posebno u organizaciji manifestacije „Dani dijaspore“, ali i generalna podršku koje smo dobili od Savjeta ministara je bila oslonjena upravo na Šarović – rekao je Savić.

On je naglasaio da Lopare nisu zaboravile generala VRS Momira Zeca koji je prema njegovim riječima odigrao posebnu ulogu u odbrani Lopara u odbrambeno – otadžbinskom ratu, ali i u postratnom periodu u razvoju ove majevičke opštine.

Predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić najavio je da će se svečana sjednica održati 5. maja u 18.00 časova u loparskom Centru za kulturu kada će biti dodjeljene povelje, zlatne značke i zahvalnice zaslužnim građanima i prijateljima ove opštine.

 

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO