Društvo

POVLAČI SE SA TRŽIŠTA Milka čokoladica u kojoj je nađena plastika isporučena i u BiH

Kompanija “Mondelez International“, kao mjeru predostrožnosti, povlači svoj proizvod Milka Oreo Bar (37g) s tržišta zbog mogućeg prisustva malog komada plastike.

čokolada
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Radi se o proizvodu Milka Oreo Bar (37g), s rokom upotrebe 18.8.2024, i konkretnim LOT brojem OSK0934652 utisnutim na ambalaži.

Iz Agencije za bezbjednost hrane BiH saopšteno je da su putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviješteni da su na tržište Bosne i Hercegovine isporučene pločice mliječne čokolade porijeklom iz Poljske u kojima su pronađeni komadići plastike. Čokolada je, kako je objašnjeno, proizvedena od tijesta za kekse porijeklom iz Mađarske.

-Sve raspoložive informacije o proizvodu, sukladno važećim propisima, dostavljene su na daljnje postupanje mjerodavnim inspekcijskim tijelima u Bosni i Hercegovini od kojih je zatraženo poduzimanje mjera i povratno izvještavanje Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine – naveli su oni.

Pročitajte još

Kako su saopštili iz Mendeleza, nijedan drugi proizvod pomenute kompanije, niti bilo koji drugi proizvod iz asortimana Milka i ORЕO brenda, nisu pogođeni ovim slučajem, prenose Nezavisne novine.

Kompanija poziva sve potrošače koji su kupili ovaj proizvod, da ga ne konzumiraju, već da se uz priloženi račun, obrate prodajnom objektu gdje je proizvod kupljen, radi povrata novca.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije