Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Poznati argentinski glumci bili su GOSTI BEOGRADA, a ono što kažu o Srbima IZNENADIĆE MNOGE

Kultura
Autor:

Foto: S. Krstić/RAS Srbija

Argentinski glumci Čino Darin (30) i Lorenco Fero (20), zvijezde filma “Crni anđeo”, koji je premijerno prikazan na Festu, bili su gosti Beograda.

Priča Luisa Ortege je o fizički veoma lijepom serijskom ubici, koji je trenutno poznat kao najduže zatočeni zatvorenik u argentinskom zatvoru. Producent filma je Pedro Almodovar, a argentinsko-špansko ostvarenje počinje da se prikazuje u beogradskim bioskopima 7. marta.

– Ponekad me pitaju zašto se film ne zove „Đavo”. Film je prepun ironije, kao i sama priča koju on tretira, pa je to glavni razlog zbog čega nosi naziv “Crni anđeo”, a ne đavo. U filmu se opisuju istiniti događaji. Znam da je malo čudno kako su “provalili” tek nakon mnogobrojnih ubistava i pljački, ko je glavni krivac, ali ranije nisu postojale serijske ubice i on je bio prvi čovjek koji je počinio toliko zločina u Argentini – priča Čino Darin za „Blic TV magazin”.

Glumci su prvi put u Beogradu i slažu se da je glavni grad dosta različit od svega što su videli u Argentini.

– Očekivao sam da će ljudi biti hladniji, ali oduševio sam se jer su jako prijatni. Dopalo mi se i to što sam za 15 sati avionom potpuno promenio klimu, tako da sam iz leta došao u zimu. Inače, nismo mnogo toga vidjeli u Beogradu. Šetali smo se Knez Mihailovom ulicom, obišli smo Kalemegdan, bili gosti Servantesovog instituta – otkriva Čino, a njegov mlađi kolega Lorenco dodaje:

– Išli smo i na neka “đavolska mesta”, odnosno u klubove. Jako mi se dopao noćni život Beograda.

Čino kaže da je prije dolazaka u našu zemlju dosta toga saznao o Srbiji.

– Ja baš poznajem Srbiju, iako sam tek sada prvi put došao. Volim da gledam filmove Emira Kusturice, a omiljeni mi je “Podzemlje”. Preko Kusturičinih filmova sam dosta saznao o Srbiji. Na osnovu filmova shvatio sam kakav je svijet Roma i njihova kultura. Volio bih da otkrijem sve što sam video u Kusturičinim filmovima. Upoznat sam i sa situacijom koja je bila u nekadašnjoj Jugoslaviji, ali i sa ratovima koji su bili na ovim prostorima. Čitao sam dosta i o Beogradu, osvajačima, Keltima, Rimljanima i dosta sam upoznao vašu istoriju. Dopao mi se i film “Ničija zemlja” koji nije srpski, ali govori o situaciji koja se dogodila u bivšoj Jugoslaviji – ističe glumac.

Lorenco, za razliku od svog starijeg kolege, nije skoro uopšte ništa znao o Srbiji.

– Čuo sam za Jugoslaviju, ali sam htio da prvo dođem u Srbiju, pa da tek onda upoznam vašu zemlju. Čino je vrlo studiozniji od mene, a priznajem i da mene zanimaju druge stvari, a njih uvijek otkrivam šetajući gradom i gledajući ljude koji su na ulicama. Počeo sam tek sada da posmatram Beograd iz neke druge perspektive – tvrdi on.

Zanimljivo je da je Čino tumačio jednu od glavnih uloga u filmu „Kraljica Španije“ uz Penelope Kruz.

– Ona je velika glumica i veoma lijepa žena. Kada je čovjek lično upozna, shvata koliko je dobra glumica i da uopšte nije fatalna žena. Penelopa je nježna, ranjiva više nego senzualna, jako je inteligentna i ima veliko glumačko iskustvo. Izgleda kao neko ko je baš skoro došao na našu planetu – otkriva Čino.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO