Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PREDATOR ZLOSTAVLJAO ROĐAKU (7) Pedofil osuđen na pet godina robije

Hronika
Autor:

Foto: Profimedia

Zoran Nikolić (60) zvani Šilja iz Sopota osuđen je nepravosnažno na pet godina zatvora zbog nedozvoljenih polnih radnji, a žrtva ovog seksualnog predatora u julu prošle godine bila je njegova rođaka, koja je tada imala sedam godina!

Maksimalnu kaznu, koju predviđa zakon za to krivično djelo, okrivljenom Nikoliću je izrekao Osnovni sud u Mladenovcu. Nikolić je uhapšen sredinom jula prošle godine nakon što ga je rođak, otac djevojčice, prijavio da je u Sopotu, gdje je živio, seksualno napastvovao njegovu maloljetnu kćerku.

Naime, Nikolić, koji nije bio zaposlen, niti se ženio, živio je u blizini djevojčice i njene porodice, a pored toga što im je bio komšija, i rođak je oca maljetnice.

Nikolić je 15. jula prije podne, kada je djevojčica ulazila u poljski klozet, ušao za njom. Kako je u istrazi utvrđeno, a kasnije prvostepenom presudom potvrdio i sud, okrivljeni Nikolić je djevojčicu dodirivao po grudima i genitalijama. Uz to se i povremeno skidao pred devojčicom i nije joj dozvolio da pobjegne, hvatavši je za ruke. Seksualni manijak je djevojčici prijetio da će, ukoliko nešto kaže najbližima, ona otići u dom, a on će povrijediti cijelu njenu porodicu. Uplašena djevojčica je u prvom momentu ćutala o seksualnom napastvovanju rođaka, koji može da joj bude djed, prenosi Blic.

Kasnije tog dana, djevojčica je ponovo otišla u poljski klozet. Nikolić je, po svemu sudeći, pratio ko ulazi u klozet i vrebao momenat da maloljetnica bude sama. Čim je ušla i čučnula, Nikolić se pojavio i stao iza nje. Odmah je svukao sa sebe pantalone i donji veš i djevojčici stavio ruke na rame. Na sreću devojčice, Nikolić je u tom momentu u dvorištu primijetio oca maloljetnice, pa se uplašio, istrčao iz klozeta. Preskočio je ogradu i pobjegao.

Otac devojčice ubrzo je saznao kakvo je seksualno zlostavljanje preživjela njegova ćerka, pa je rođaka prijavila policiji. Odmah je lociran i uhapšen, po nalogu tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Mladenovcu određeno mu je zadržavanje. Nakon toga mu je na prijedlog tužilaštva određen pritvor i od tada je u Centralnom zatvoru. Pritvor mu je produžavan iz razloga što je na slobodi mogao da ponovi krivično djelo za koje je osumnjičen, ali i mogućnosti da bi mogao da ugrozi bezbjednost djevojčice i njene porodice.

Ubrzo je protiv njega podignuta i optužnica, a tužilac Osnovnog tužilaštva u Mladenovcu zahtijevao je maksimalnu kaznu za nedozvoljene polne radnje nad djetetom.

Zamjenik tužioca je, pored zatvorske kazne, zatražio i da Nikolić poslije izlaska sa robije tri godine ne smije da prilazi maloljetnici. Sud je u prvostepenoj odluci ustanovio da su svi navodi tužioca istiniti, a da li će maksimalna kazna ostati, zavisi od odluke više sudske instance, jer Nikolićev branilac ima pravo žalbe.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO