Digitalna Srpska

Predstavljen hedset Meta Kvest 3: Potpuno novi doživljaj videoigrica (VIDEO)

Nakon što je najavljen u junu, Meta Kvest 3 je zvanično predstavljen, a kompanija Meta je otkrila sve detalje o svom najnovijem MR (mixed reality) hedsetu.

Predstavljen hedset Meta Kvest 3: Potpuno novi doživljaj videoigrica (VIDEO)
FOTO: JAPAN OUT/EPA

Kvest 3 je tanji u odnosu na prethodnika te posjeduje poboljšane ekrane rezolucije 2.208 x 2.064 piksela, frekvencije osvježavanja od 90 Hz te 120 Hz eksperimentalni mod. Takođe, korisnik ima 110 stepeni horizontalnog i 96 stepeni vertikalnog vidnog polja.

Hedset je opremljen Penkejk sočivima koja nude 40 posto tanji optički profil u poređenju sa hedsetom Kvest 2. Novi model je težak 515 grama, odnosno 12 grama više u odnosu na prethodnika. Kvest 3 može funkcionisati nezavisno, ali ga je moguće spojiti i na PC pomoću Kvest Link kabla ili bežičnim Er Linkom.

Novi hedset ima dvostruko veću snagu grafičke obrade u poređenju s Kvestom 2 zahvaljujući Kvalkomovom novom Snepdragon XR2 Džen 2 procesoru uparenom s 8 GB DRAM, posjeduje dvije RGB kamere u boji i dubinski projektor za koji iz Mete kažu da nudi deset puta veću rezoluciju u poređenju s Kvestom 2 i dvostruko bolji “passthrough” u odnosu na Kvest Pro.

Hedset sadrži integrisane zvučnike sa prostornim 3D zvukom, prilagodljivu traku za glavu i Tač Plus kontrolere as TruTač haptikom. Takođe, tu su i četiri IR kamere za praćenje ruku. Iz Mete kažu da baterije u prosjeku traje 2 sata i 20 minuta, a za potpuno punjenje je potrebno dva sata i 30 minuta. U paketu dolazi i punjač snage 18 W.

Meta Kvest 3 sa 128 GB memorije košta 500 dolara, dok je za model sa 512 GB potrebno izdvojiti 650 dolara. Prednarudžbe se već primaju, dok slobodna prodaja počinje 10. oktobra, prenosi Kliks.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije