Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PREKRŠIO PRAVILA Orićev prijatelj uživo na “Fejsbuku” emitovao prenos presude Karadžiću (VIDEO)

Politika
Autor:

Foto: Tanjug/AP

Nihad Aličković, glavni aktivista organizacije “Anti Dejton” juče je prekršio pravila Haškog tribunala i emitovao na svom Fejsbuk profilu uživo izricanje pravosnažne presude Radovanu Karadžiću, dok je prema odluci suda cijeli svijet gledao ovaj prenos 30 minuta odloženo.

Aličković, koji je poznat i kao prijatelj Nasera Orića napisao je uz prenos uživo:

– Evo ići ću Live da možete slušati, ali ću sakriti mobitel… pošto vama kasni prenos pola sata!!! Ako bude presuda za Prijedor i druge opštine, hoću muštuluk. Idemo Live, samo psssssst.

Evo ići ću Live da možete slušati, ali ću sakriti mobitel… pošto vama kasni prenos pola sata!!!Ako bude presuda za Prijedor i druge opštine, hoću muštuluk. ?Idemo Live, samo psssssst..

Gepostet von Nihad Aličković am Mittwoch, 20. März 2019

Prenos iz sudnice juče je prvi put emitovan sa pola sata odlaganja, i to zbog slučaja haškog osuđenika Slobodana Praljka, koji se otrovao u živom prenosu izricanja presude.

To je potvrdila i portparolka Mehanizma u Hagu Helena Iglston. Zato je svim prisutnima, kao i medijskim predstavnicima bilo strogo zabranjeno da uživo prenose audio i video iz sudnice tokom izricanja presude, prenosi Kurir.

On je istoga dana, uoči izricanja presude, “zavodio red” pred Haškim sudom, i napao starijeg čovjeka koji je nosio srpsku zastavu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO