Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PREMINUO U BOLNICI Zatražen pritvor za Zeničanina koji je opljačkao i fizički napao muškarca

Hronika
Autor:

Foto: Profimedia

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona zatražilo je mjeru pritvora za Zeničanina A. M. koji se sumnjiči za krivično djelo razbojništva muškarca koji je usljed povreda preminuo u Kantonalnoj bolnici Zenica devet dana poslije.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Opštinskom sudu u Zenici i to zbog toga što je osumnjičeni A. M. 13. maja oko 23 sata u Zenici boravio u ugostiteljskom objektu kao i oštećeni koji je bio u vidno alkoholizovanom stanju.

Primjetivši da kod sebe ima veću količinu novca, kada je oštećeni napustio objekt za njim je krenuo i A. M. te ga pratio s ciljem da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist. Nakon nekog vremena fizički ga je napao te mu nanio teške tjelesne povrede u vidu oštećenja za po život važnih centara u mozgu te krvnih podliva u predjelu grudi i trbuha, kao i preloma rebara lijevo, usljed kojih povreda je oštećeni preminuo devet dana poslije u zeničkoj bolnici, a A. M. je te noći od oštećenog uzeo neutvrđeni iznos novca.

Tužilac je prijedlog za određivanje mjere pritvora odredio zbog toga što postoji određena bojazan od bjekstva, ometanja krivičnog postupka utjecaja na svjedoke ili da će puštanjem na slobodu ponoviti krivično djelo, piše Klix.

Odluka će biti poznata naknadno.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO