Hronika

Presuda u predmetu "Kodeks": Luisu i optuženima ukupno 22 godine zatvora

Milorad Vuković zvani Luis iz Banjaluke i još petorica njegovih sugrađana osuđeni su danas u banjalučkom Okružnom sudu zbog trgovine drogom na ukupno 22 godine i 10 mjeseci zatvora.

Presuda u predmetu "Kodeks": Luisu i optuženima ukupno 22 godine zatvora
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Vuković je osuđen na jedinstvenu kaznu od šest godina.

Drugooptuženi Luka Brković osuđen je na 4 godine i dva mjeseca, Filip Bojić na tri godine.

Banjalučanin Goran Đurica osuđen je na tri godine i dva mjeseca zatvora, dok su optuženi Saša Mirković i Aljoša Marić osuđeni na po tri godine i tri mjeseca zatvora.

Sudija Dragan Uletilović u obrazloženju presude je izjavio da je krivica optuženih dokazana izjavama svjedoka pokajnika, policijskih službenika, uživalaca droge, ali i materijalnim dokazima.

Vukoviću i Brkoviću produžen je pritvor do pravosnažnosti presude.

Svima danas nepravosnažno osuđenim, izuzev Vukovića, zajedničko je što do sada nisu bili osuđivani, pa im je izrečena kazna ispod zakonskog minimuma.

Kao otežavajuća okolnost za Vukovića je navedena dosadašnja osuđivanost, dok je za ostale to bila upornost u izvršenju krivičnog djela.

Advokati optuženih najavili su ulaganje žalbi Vrhovnom sudu Republike Srpske od kojeg očekuju da će ukinuti prvostepene presude njihovim branjenicima.

Optužnicom koju je podiglo banjalučko tužilaštvo u ovom predmetu, obuhvaćeni su Milorad Vuković Luis, Luka Brković, Filip Bojić, Goran Đurica, Saša Mirković i Aljoša Marić.

Pročitajte još

Oni su uhapšeni u decembru 2021. godine. Većina se tokom postupka branila sa slobode, a u pritvoru su Vuković i Brković.

Krivicu su u međuvremenu priznali Petar Marjanović iz Kneževa i Vladimir Zečić iz Banjaluke. Oni su se nagodili sa banjalučkim tužilaštvom, pa je Marjanović osuđen na godinu dana zatvora, Zečić na šest mjeseci.

Prema navodima iz optužnice, Vuković i ostali su od kraja 2019. godine do decembra 2021. godine, na području Banjaluke neovlašteno nabavljali, držali radi prodaje, posredovali I prodavali opojne droge.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije