Društvo

PRIČA KOJA JE ZGROZILA JAVNOST “Gledam kako momak UZIMA MASKU od djeda, pa mu je poslije VRAĆA"

Priču je na svom Fejsbuk nalogu uz naslov "Dobro došli u Sivac" podijelio veb-dizajner Jožef Kurucić, koji je u redu ispred seoske Pošte svjedočio pozajmljivanju maske.

PRIČA KOJA JE ZGROZILA JAVNOST “Gledam kako momak UZIMA MASKU od djeda, pa mu je poslije VRAĆA"
FOTO: OLIVER BUNIĆ/RAS SRBIJA

Stajao je neki momak iza mene, koji nije imao masku, bez koje se ne može ući u Poštu. Iza njega je bio stariji čovjek, propisno zamaskiran. Momak je uzeo masku od čiče, stavio je na usta i nos i ušao u Poštu, a kad je izašao, vratio je masku vlasniku, koju je ovaj ponovo namjestio na lice i otišao do šaltera – ispričao je Kurucić.

Uslijedila su zgražavanja, ali je bilo i drugačijih komentara, poput onog da su Sivčani uvijek bili spremni da pomognu drugom u nevolji.

Kurucić je poslije toga zapazio još jednu atipičnu upotrebu zaštitne maske, ovog puta u autobusu. Napravio je snimak čovjeka, koji kupuje kartu od šofera, a iznad njih je istaknuto obaveštenje da su putnici u obavezi da nose zaštitne maske u vozilima javnog prevoza. Čovjek je nosio masku, ali oko lakta, prenose Novosti.

Inače, Sivac je u prvom talasu pandemije Covid-19 imao četvoro zaraženih, od kojih se polovina oporavila u Klinici za infektivne bolesti, a drugo dvoje u improvizovanoj bolnici na Novosadskom sajmu. Sad nema podataka o broju zaraženih u selu, ali se pouzdano zna da su u drugom piku epidemije umrla dvojica Sivčana, od 61 i 63 godine.