Hronika

PRIHVAĆENO SASLUŠANJE 8 SVJEDOKA Detalji suđenja ubicama sarajevskih policajaca

Na današnjem nastavku suđenja Savi Marinkoviću, Aleksandru Macanu i Marku Trifkoviću, optuženima za ubistvo pripadnika MUP Kantona Sarajevo, Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, 26. oktobra 2018. godine, predsjedavajući Savjeta sudija, Igor Todorović, saopštio je koji su dokazi odbrane prihvaćeni, te će biti provedeni.

PRIHVAĆENO SASLUŠANJE 8 SVJEDOKA Detalji suđenja ubicama sarajevskih policajaca
FOTO: KLIX/YOUTUBE/SCREENSHOT

Ono što je bilo uočljivo je da Savjet nije privatio prijedloge odbrane za brojna vještačenja. Sudija Todorović je kazao da će Savjet u presudi detaljno obrazložiti zašto ti prijedlozi nisu prihvaćeni.

Biće pozvani na naredni pretres

Prihvaćeno je zaslušanje osam svjedoka koje je predložila odbrana optuženog Save Marinkovića.

Ti svjedoci su Dragiša Jeftić, Vesna Marinković i Slaviša Gluhović koji će biti pozvani odmah za naredni pretres zakazan za 14. maj.

Ostali svjedoci su Sinela i Salih Pozder, Alen Šehić, Alen Mangafić i Nedim Hodo.

Odbrana Aleksandra Macana želi da ispita, a sud je odobrio, svjedoke Marija Kvesića, Sadina Eću, Azru Kurić, Elfina Mujezina, Irfana Eću, Nedima Hasića, Mirzu Nuhanovića i Sanelu Čubro.

Sud je odobrio i saslušanje Samira Sadikovića koji je upravljao bijelim “golfom” koji je bio meta krađe kada je počinjen zločin, te vlasnika ovog vozila Krunoslava Petrica koji živi u Hrvatskoj.

Pročitajte još

Tražili posjetu supruge

Tužilaštvo ranije putem Interpola nije moglo doći do svjedoka Samira Sadikovića.

Odbrani Marka Trifkovića odobreno je saslušanje svjedoka Slavka Čepe, piše Avaz.

Aleksandar Macan i Marko Trifković zatražili su da im se odobre posjete supruga u KPZ Zenica. Tužiteljka se nije protivila njihovom zahtjevu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu