Hronika

PRIJETIO TUŽITELJKI DA ĆE JE UBITI Podignuta optužnica protiv Gorana Novića

Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je Tužilaštvo RS podiglo protiv Gorana Novića protiv zbog napada na tužiteljku Okružnog javnog tužilaštva Doboj Natašu Božičković.

PRIJETIO TUŽITELJKI DA ĆE JE UBITI Podignuta optužnica protiv Gorana Novića
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Nović se tereti da je 5. jula ove godine oko 19.32 sati u Derventi putem svog mobitela na mobilni telefon oca tužiteljke posalo SMS poruku prijetećeg sadržaja. Otac je odmah pozvao svoju kćerku, tužiteljku Božiković, i obavijestio je o poruci što je, kako Tužilaštvo RS navodi, izazvalo uznemirenost i strah kod nje i njene porodice.

Prema navodima MUP RS čiji su službenici priveli Novića, on je uputio ozbiljne prijetnje opasne po život tužiteljki, a koje su u direktnoj vezi sa poslom koji obavlja. Tužiteljka je radila na predmetu protiv njega zbog krivičnog djela iznuda, a Nović joj je prijetio da će je ubiti.

Tužilac je predložio da se Noviću ukine pritvor te da mu se odredi mjera zabrane napuštanja boravišta uz dodatni mjeru privremenog oduzimanja putnih isprava uz zabranu izdavanja novih, kao i zabranu korištenja lične karte za prelazak granice.

(Klix)