Digitalna Srpska

Pristižu žalbe brojnih korisnika: Sa Gugl diska nestaju brojne datoteke

​Ako ste tokom posljednjih nekoliko dana provjerili svoj nalog za čuvanje datoteka na Gugl disku i ne možete pronaći neke ili sve svoje datoteke, niste jedini.

gugl
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Brojni korisnici Guglove usluge čuvanja datoteka u oblaku izjavili su tokom proteklih nekoliko dana da su njihove datoteke misteriozno nestale.

Neki od tih korisnika objavili su o svojim problemima s uslugom na forumima Guglove podrške.

Jedna je osoba prijavila ove probleme Guglovoj podršci. Neki pokušaji vraćanja datoteka, uključujući korištenje programa za oporavak, dosad nisu uspjeli.

Slične poruke objavili su i drugi korisnici Gugl diska.

Pročitajte još

Za sada se čini da ovaj problem utiče samo na korisnike Gugl diska koji pristupaju usluzi putem aplikacije za PC. Čini se da ne utiče na ljude koji koriste wvb mjesto Gugl diska ili njegove mobilne aplikacije.

Najnovije ažuriranje o ovom problemu na forumima za podršku, koje je navodno došlo od člana Guglovog tima, objavljeno je ranije jutros.

Navedeno je:

– Od jutros znamo da su projektni inženjeri uključeni i da pokušavaju shvatiti glavni uzrok prije nego što mogu ponuditi popravak. Nemojte mijenjati svoju korijensku mapu za Disk. Nadamo se da ćemo ove sedmice dobiti rješenje – prenosi BajtBox.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije