Gradovi

PRIZNANJE URUČENO SINU “Povelja grada” posthumno dodijeljena dugogodišnjem gradonačelniku Bijeljine Mići Mićiću

Na svečanoj sjednici bijeljinske gradske Skupštine, odražnoj večeras povodom 24. septembra - Dana grada, najviše gradsko priznanje - Povelja grada, posthumno dodijeljena dugogodišnjem gradonačelniku Mići Mićiću, uručena je njegovom sinu Panteliji.

PRIZNANJE URUČENO SINU “Povelja grada” posthumno dodijeljena dugogodišnjem gradonačelniku Bijeljine Mići Mićiću
FOTO: GRAD BIJELJINA

Povelja Mićiću posthumno je dodijeljena za izuzetan doprinos u nalaženju profesionalnih rješenja za funkcionisanje i razvoj Bijeljine, te mnogobrojne urađene infrastrukturne projekte.

Tokom svečane sjednice rečeno je da je Mićić funkciju gradonačelnika obavljao savjesno i odgovorno, ne štedeći lične i ljudske kvalitete zarad razvoja zajednice kojoj je pripadao i na čijem čelu je bio.

Za izuzetan doprinos koji su dali u liječenju građana tokom pandemije kovida 19, bijeljinska Bolnica “Sveti vračevi”, Dom zdravlja i Banja “Dvorovi” dobili su gradsko priznanja Zlatna medalja “Knez Ivo od Semberije”.

Gradska priznanja, zahvalnice i zlatne i srebrne medalje “Knez Ivo od Semberije” uručene su i drugim zaslužnim pojedincima i institucijama.

Odbornici Skupštine grada su, uoči svečane sjednice, položili vijence i cvijeće na centralni spomenik borcima poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Zbog okolnosti izazvanih nepovoljnom epidemiološkom situacijom, ove godine je obilježavanje Dana grada bilo organizovano skromnije u odnosu na ranije godine te nisu održavane svečanosti i manifestacija koje prate važne datume.

Bijeljina na današnji dan 1943. godine prvi put oslobođena u Drugom svjetskom ratu, a u tim operacijama učestvovale su jedinice Prve i Druge vojvođanske brigade i Majevičkog partizanskog odreda. Bijeljina je tada bila jedna od rijetkih slobodnih teritorija na području bivše Jugoslavije i Evrope.

Prihvati notifikacije