Banjaluka

Probleme napravilo klizište: Počela sanacija puta u Priječanima

U toku je sanacija  saobraćajnice, koja je oštećena zbog klizišta,  u naselju Priječani za šta je Grad izdvojio 51.000 KM , saopšteno je iz Gradske uprave.

Probleme napravilo klizište: Počela sanacija puta u Priječanima
FOTO: GRAD BANJALUKA

Gradski menadžer Bojan Kresojević  je rekao da se u narednih malo više od 40 dana očekuju intenzivni radovi na ovoj dionici, kako bi mještani ovog naselja dobili bezbjednu saobraćajnicu.

– Komisija, koja je trebalo da izvrši prijem radova, utvrdila je da su oštećenja posljedica klizišta, koje su na ovom dijelu puta izazvale podzemne i površinske vode. U ovom trenutku najvažnije je da se što prije izvrši sanacija, jer su mještani ovog naselja u strahu da se stanje ne pogorša i tako ugrozi nečiju bezbjednost – kazao je Kresojević.

Osim sanacije, gradski menadžer je najavio da će nastavak izgradnje saobraćajnice u naselju Priječani biti uvršten u Plan kapitalnih investicija Grada Banjaluke, te da će Grad nastojati da obezbijedi sredstva kroz rebalans budžeta, kako bi ovaj projekat od velikog značaja za mještane bio što prije nastavljen.

Kako je rekao, već uveliko se radi na izradi projektne dokumentacije i rješavanju imovinsko-pravnih odnosa.

Govoreći o sanaciji, iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve pojasnili su da se radi o projektu koji je započet 2019. godine, te da je zbog podzemnih voda, ali i zbog pucanja vodovodne cijevi došlo do natapanja terena, što je dovelo do pokretanja klizišta i oštećenja na saobraćajnici.

Kako su kazali – od dolaska nove gradske administracije rađene su analize i procjene kako bi se ovom problemu, ali i procesu sanacije pristupilo na najadekvatniji način, te se u realizaciju krenulo upravo sada, jer je ljetni period najpogodniji za ove radove.

Prihvati notifikacije