Hronika

PRONAĐENI DUŽNICI UBIJENOG ĐOKIĆA Svi su saslušani, pominje se kamata, jedan prije nekoliko godina nasrnuo na Gorana

Inspektori su tokom istrage ubistva porodice Đokić iz Aleksinca došli do nekih dužnika Gorana Đokića (57), koji su saslušani u policiji, a ispostavilo se da je jedan mještanin Aleksinca čak i robijao zbog napada na vlasnika mjenjačnice.

PRONAĐENI DUŽNICI UBIJENOG ĐOKIĆA Svi su saslušani, pominje se kamata, jedan prije nekoliko godina nasrnuo na Gorana
FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ, PRIVATNA ARHIVA/RAS SRBIJA

Inspektori su pronašli osobe koje su ranije imale sukob s vlasnikom menjačnice, koji je mnogima pozajmljivao novac, priča se i na kamatu, a posebno interesantan im je bio čovjek koji je 2016. fizički nasrnuo na Gorana, zbog čega je navodno bio osuđen i na zatvorsku kaznu.

– Sin tog čovjeka je prije pet godina pozajmio pare od Gorana, nije to bila velika suma, ali dečko valjda nije vraćao na vrijeme, a Goran je insistirao da mu se novac po dogovoru vrati, jer je bio izuzetno pedantan po tom pitanju i navodno nije tolerisao kašnjenje. Zbog toga se s dužnikom neko vrijeme prepirao, a jednog dana mu se na vratima pojavio otac dužnika i napao ga metalnom šipkom. Došlo je i do tuče i taj mještanin je valjda bio osuđen na zatvorsku kaznu – priča izvor upoznat sa slučajem i dodaje:

– Poslije toga je gradom kružila priča da je Đokić nakon napada šipkom rekao: “Kad me je napao, imao je sreće što mi je pištolj bio daleko, inače bih ja sad robijao umjesto njega”.

FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ, PRIVATNA ARHIVA/RAS SRBIJA
FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ, PRIVATNA ARHIVA/RAS SRBIJA

Pošto su 2. oktobra u ataru sela Moravac nađena spaljena tijela Gorana Đokića, njegove žene Gordane (56) i kćerke Lidije (25), inspektori su jedan pravac istrage usmjerili i na Goranove dužnike, ali i ljude s kojima je imao bilo kakav sukob.

– Ovaj čovjek što je tukao vlasnika mjenjačnice i zbog toga robijao nije profil osobe koja bi mogla da počini trostruko ubistvo. On je već saslušan u istrazi i ispostavilo se da nema veze sa zločinom – kaže izvor.

On podsjeća da je u protekle tri nedjelje policija obavila razgovore s više desetina osoba koje bi mogle da imaju neka saznanja u vezi s porodicom Đokić.

– Saslušani su i njihovi rođaci, prijatelji, mještani, Goranovi dužnici do kojih se došlo. Navodno svi do sada ispitani su prošli poligraf – kaže izvor.

Iako porodica Đokić nije iz kriminogene sredine i o njima svi rođaci i komšije imaju lijepo mišljenje, sve se glasnije priča da je Goran davao pare na kamatu, piše Kurir.

– Istraga ide u više pravaca. Osim Goranovih kontakata, policija češlja i kontakte njegove kćerke i supruge – kaže sagovornik.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu