Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“VRISNULA JE I REKLA UŽASNU STVAR” Pustili su pornić, a onda im je na pamet pala NAJGLUPLJA IDEJA

Zabava
Autor:

Foto: Profimedia

Supruga i ja smo u braku 10 godina i ja naprosto ne mogu da živim bez nje. Prije neki dan sam, pod uticajem alkohola, u seksu uradio neoprostivu stvar i danas više ne želi ni da me pogleda.

Tako ukratko glasi dilema jednog muškarca o kojoj se sad priča na internetu. On je svoje pitanje uputio psihologu Erin iz tabloida “The Sun”, a mi ga prenosimo u cjelosti.

Draga Erin,

Moja supruga i ja smo u braku skoro 10 godina. Prije neko veče smo se baš napili. Sjedili smo na kauču i rekla mi je da pustim neki pornić. Uradio sam to, i u tren oka i mi smo se bacili u akciju.

Ne sjećam se baš šta se tačno dogodilo na putu između kauča i kreveta, samo se kao kroz maglu sjećam da sam u nekom trenutku isključio televizor i krenuo do spavaće sobe. Tamo su svjetla bila upaljena, a ona je ležala gola na krevetu. Skinuo sam se i popeo na nju, a onda donio zaista glupu odluku da probam analni seks sa njom.

Tek što sam to uradio, ona je vrisnula na mene i pitala me šta to radim. Onda mi je rekla nešto što mi je došlo kao da me je polila kantom ledene vode – optužila me je da sam je silovao.

Odmah sam se pokajao što sam to uradio, bez obzira na to što sam bio pod uticajem alkohola. Još gore od svega je činjenica da je ona bila silovana dok je išla u srednju školu, zbog čega joj je moj postupak dodatno teško pao.

Već par dana razmišljam samo o tome, a moja žena, koju obožavam i poštujem i bez koje ne mogu da živim ne želi ni da me pogleda, a kamoli da razgovara sa mnom.

Razgovarao sam i sa par bliskih prijatelja i svi predlažu da idemo na terapiju. A ja ne mogu da prestanem da se pitam da li sam je zaista silovao i kako da pređemo preko ovoga?

A evo kako glasi odgovor psihologa:

Prije svega, moram da ti iskažem poštovanje što si mi postavio ovo pitanje. Teško je postaviti jasnu granicu ponašanja kod parova koji toliko dugo traju, pa i nešto što bi na početku poznanstva nesumnjivo bilo okarakterisano kao zlostavljanje u braku djeluje kao nešto oko čega ne bi trebalo dizati paniku.

Ono što meni nije jasno iz tvog pisma je da li si ti stao kada je ona vrisnula ili nastavio sa seksom? Pod pretpostavkom da si stao, rekla bih da nije bilo silovanja i da to ne može da se upoređuje sa njenim iskustvom iz srednje škole.

Ono što bi trebalo da uradiš je da sačekaš da tvoja žena bude spremna da razgovara sa tobom, a da onda sa njom poradiš na tome da zajedno napravite neke granice, recimo da smislite neku bezbjednu riječ nakon koje, kada je neko od vas izgovori, odmah prestajete sa onim što radite.

I još jedna stvar na koju bih ti skrenula pažnju. Ako pod uticajem supstanci tvoji postupci imaju negativne ili nemoralne posljedice, možda bi bilo bolje da razmisliš o svom odnosu sa alkoholom i ostalim opijatima, piše Blic Žena.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO