Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PUTEVI SE ČISTE OD SNIJEGA Sela oko Srebrenice i Bratunaca bez električne energije

Regioni
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Vjetar i snježne padavine izazvale su brojne kvarove i oštećenja na dalekovodnoj i niskonaponskoj mreži na području Srebrenice i Bratunca i ove dvije opštine su bez napajanja električnom energijom bile 13 časova.

Tek u 12.30 časova otklonjeni su kvarovi i napajanje električnom energijom ove dvije opštine je normalizovano, ali više sela je još bez struje.

Prema informacijama dobijenim u lokalnim elektrodistribucijama, došlo je do prekida žica i drugih oštećenja na dalekovodima koje je izazvao vjetra obarajući drveće na elektro-mrežu.

Radnici elektrodistribucija bezuspješno su više puta u toku dana pokušavali uključiti napon, ali je odmah dolazilo do prekida i nestanka električne energije.

Telefonske i internet veze takođe su bile u prekidu, a drumski saobraćaj odvija se otežano zbog velike količine vode na putevima u ove dvije lokalne zajednice.

Većina lokalnih puteva u višim dijelovima srebreničke opštine bila je neprohodna i u toku dana radi se na njihovom čišćenju prema utvrđenim prioritetima.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO