Politika

“RADI U KORIST SDA” Selak poručio da je djelovanje Turkovićeve protivno Ustavu BiH

Postupci Bisere Turković nikako ne odražavaju pravu sliku i stanje u BiH, već je njeno djelovanje isključivo u interesu SDA i bošnjačkog dijela BiH.

“RADI U KORIST SDA” Selak poručio da je djelovanje Turkovićeve protivno Ustavu BiH
FOTO: SPS

Poručio je ovo predsjednik SPS, Goran Selak reagujući na najnoviji potez ministarke inostranih poslova BiH, Bisere Turković, koja je samoinicijativno podržala poziv iz SAD usmjeren protiv Rusije.

On ističe da Turkovićeva tokom cijelog mandata ne zastupa zvanične stavove BiH, već samoinicijativno donosi određene odluke iza kojih se krije njena partija – SDA.

Pročitajte još

– Republika Srpska je nedvosmisleno, kroz odluke Narodne skupštine, zauzela neutralan stav povodom specijalne operacije Rusije u Ukrajini, stoga, BiH ne može da se pridružuje nekakvoj inicijativi državnog sekretara SAD – izjavio je Selak.

On kaže da je djelovanje Turkovićeve protivno  Ustavu BiH, prema kojem ministarstvo spoljnjih poslova provodi odluke Predsjedništva BiH. Nažalost, ističe Selak, navikli smo da se institucije u BiH personalizuju i koriste radi ostvarivanja ličnih i partijskih interesa.

– Takvo ponašanje mora biti iskorijenjeno nakon oktobarskih izbora. Institucije i prije svega Ustav, moraju biti poštovani – zaključio je Selak.

Prihvati notifikacije