Banjaluka

RADOVI SE PRIVODE KRAJU Uskoro u funkciji novi spoj Lauša i Paprikovca (FOTO)

Nova saobraćajnica koja povezuje Lauša i Paprikovca uskoro bi trebala biti puštena u funkciju.

RADOVI SE PRIVODE KRAJU Uskoro u funkciji novi spoj Lauša i Paprikovca (FOTO)
FOTO: GRAD BANJALUKA

U pitanju je projekat vrijedan 2,7 miliona KM, a prema objavi na Fejsbuk profilu gradonačelnika Igora Radojičića radovi se privode kraju.

-Spremno za puštanje u saobraćaj: završeni skoro svi radovi na saobraćajnici Lauš – Paprikovac i kružni tok na uklapanju s Ulicom Jovana Raškovića-navedeno je u objavi gradonačelnika Radojičića.

Spremno za puštanje u saobraćaj: završeni skoro svi radovi na saobraćajnici Lauš – Paprikovac i kružni tok na uklapanju s Ulicom Jovana Raškovića.

Posted by Igor Radojičić on Saturday, September 5, 2020

Izgradnja ove saobraćajnice je zbog konfiguracije terena jedan od najzahtjevnih infrastrukturnih projekata u gradu. Nova saobraćajnica duga je 800 metara, sa 80 metara dugim vijaduktom.

Uslovi za izgradnju ove izuzetno važne saobraćajnice stvoreni su nakon što se Grad Banjaluka, poslije višegodišnjeg sudskog spora, upisao u zemljišne knjige kao vlasnik nekadašnjeg „Voćnjaka“, a sredstva za izgradnju obezbjedila je Vlada RS.

Uporedo sa izgradnjom „paralele“ u pripremi je i nova linija javnog prevoza koja će saobraćati preko novoizgrađene saobraćajnice i tako spojiti više gradskih naselja sa Univerzitetskim kliničkim centrom.

Radi se o novoj liniji „Lauš – Paralela – Centar – Zeleni most“, koja će nositi oznaku „linija br. 7“.