Hronika

REAKCIJA TUŽILAŠTVA NA TVRDNJE GLUMICE ŠTAJNFELD "Nije dala podatke na osnovu kojih bi utvrdili identitet izvršioca"

Srpska glumica Danijela Štajnfeld na Tviteru je napisala da je tužiocu i policiji prije tri mjeseca dostavila audio snimak priznanja čovjeka koji ju je silovao.

REAKCIJA TUŽILAŠTVA NA TVRDNJE GLUMICE ŠTAJNFELD "Nije dala podatke na osnovu kojih bi utvrdili identitet izvršioca"
FOTO: ZORAN LONČAREVIĆ/RAS SRBIJA

Nakon ove njene izjave, reagovalo je Više javno tužilaštvo.

– Dala sam audio snimak priznanja mog silovatelja prije 3 mjeseca javnom tužiocu i policiji. Dala sam iskaz i od njih ništa više nisam čula. Sada je na policiji i tužilaštvu. Njih molim Vas pitajte, i zbog mene i zbog svih Vas! – napisala je glumica na Tviteru, prenosi Telegraf.

Na njene tvrdnje reagovalo je Više javno tužilaštvo, iz kog kažu da je taj predmet u predistražnoj fazi, jer se još prikupljaju dokazi.

– Danijela Štajfeld u svojoj izjavi nije dala podatke na osnovu kojih bi se mogao utvrditi identitet eventualnog izvršioca krivičnog djela – kažu u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

– Upiranje prsta na jednog čovjeka pomerilo bi taj fokus sa moje želje da osvijestim problem. Ne bih pravila film da je meni bilo bezbjedno da javno govorim. Prva sam glumica u Srbiji koja je o ovome progovorila, međutim: da li sam ja prva kojoj se ovo desilo? – ispričala je Danijela prije nekoliko mjeseci za Gloriju.

U jednom djela njenog filma se čuje i audio zapis koji je ona snimila dok je poslije silovanja razgovarala sa silovateljm, a sada je objasnila i zbog čega je to uradila.

– Htjela sam da publika čuje razmišljanje o obrazloženje silovatelja. Ne samo nada mnom nego i nad drugim ljudma, to je obrazloženje zašto neko to može da radi i zašto uzima sebi za pravo da to radi. Da je njegova izjava bila suviše lična, ne bih je stavila u film – istakla je ona.