Hronika

"RASPADAO MI SE U RUKAMA" Potresna ispovijest Boranina čiji je otac poginuo u požaru

Nenad Milovanović (67) izgorio je u požaru koji je izbio u njegovoj kući u borskom selu Donja Bela Reka. Nesrećni čovjek je u trenutku izbijanja požara bio sam u kući.

"RASPADAO MI SE U RUKAMA" Potresna ispovijest Boranina čiji je otac poginuo u požaru
FOTO: DEJANA KECIĆ/RAS SRBIJA

Oko devet sati uveče je večerao i popio lijekove. Legao je u krevet i tražio je da ga pokrijem što sam i učinio. Ja sam poslije toga otišao kući, koja je pored njegove i sve je bilo u redu do 22 sata, kada su me pozvala djeca koja su prolazila pored kuće i vidjela plamen iz očeve sobe – priča neutešni Srđan Milovanović, sin nastradalog Nenada.

Kako ističe, on je odmah istrčao napolje, a onda i razvalio vrata kuće kako bi pomogao ocu.

– Zajedno sa djecom smo kofama sa vodom ugasili vatru. Kada sam razvalio vrata u ušao u sobu, krevet je bio prazan. Od dima se jedva vidjelo u sobi gdje nije bilo struje. Ugledao sam oca kako leži na podu. Pokušao sam da ga uhvatim ispod mišica i povučem napolje, ali sam osjetio da mi se pod rukama raspada odijelo kao i tata. Bio je u potpunosti izgorio, toliko da mu je lice bilo neprepoznatljivo – jedva progovara Srđan.

Pročitajte još

On naglašava da mu je oca neko pretukao u avgustu mjesecu ove godine, nakon čega je zbog ozbiljnosti povreda neko vrijeme proveo u bolnici.

– Neko ga je napao u selu. Toliko je bio izubijan da se niko nije nadao da će preživjeti. Ležao je na hirurgiji više od dva mjeseca na produženoj njezi, zbog ove situacije sa koronom je bio premješten i na odjeljenje neuropsihijatrije, a onda je dovezen kući prije desetak dana. Ja sam ga pazio, davao mu lijekove i hranu, sve što je bilo potrebno. Bilo mu je teško, jer je teško disao. Pominjao je da ovo nije život za njega, jer nije navikao da se teško kreće – kaže Srđan.

Nezvanično se saznaje da je do požara najvjerovatnije došlo usljed zapaljenja šporeta na drva u sobi. Utvrđeno je da smrt nije nasilna, kao i da se nesrećni čovjek ugušio dimom, piše Blic.