Banjaluka

Raspisan konkurs za PRIJEM 10 PRIPRAVNIKA VATROGASACA: Neki od uslova da niste stariji od 25 godina i da imate vozačku dozvolu

S ciljem da se poboljša starosna struktura Vatrogasne brigade, Gradska uprava raspisala je konkurs za prijem 10 pripravnika vatrogasaca.

Raspisan konkurs za PRIJEM 10 PRIPRAVNIKA VATROGASACA: Neki od uslova da niste stariji od 25 godina i da imate vozačku dozvolu
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ/GRAD BL

Konkurs za prijem pripravnika u radni odnos na određeno vrijeme, sa srednjom stručnom spremom otvoren je do 25. aprila, a pripravnik vatrogasac će u toku pripravničkog staža sticati iskustvo u Odsjeku za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice radi sticanja uslova za polaganje stručnog ispita za vatrogasca.

Pripravnik je lice koje se prima u radni odnos na određeno vrijeme radi osposobljavanja za samostalan rad u struci, odnosno samostalno obavljanje posla, koje nakon završenog obrazovanja prvi put zasniva radni odnos u tom stepenu stručne spreme ili zvanja, kao i lice koje je provelo na radu vrijeme kraće od vremena utvrđenog za pripravnički staž u tom stepenu stručne spreme ili zvanja. Pripravnički staž za lica sa završenom srednjom stručnom spremom traje šest mjeseci – navedeno je u oglasu.

Pročitajte još

Uz ispunjavanje opštih uslova, potrebno je da kandidati ispune posebne uslove propisane zakonskim odredbama, poput onih da nisu stariji od 25 godina, da imaju položen vozački ispit „B“ kategorije i dr.

Prijave na Javni konkurs dostavljaju se lično u Prijemnoj kancelariji Gradske uprave ili putem pošte na adresu Gradska uprava Grada Banjaluka – Odsjek za razvoj lokalne samouprave i upravljanje ljudskim resursima, Trg srpskih vladara 1, Banjaluka.

Informacije u vezi sa konkursom mogu se dobiti i na telefona 051/244-563.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu