Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“REFORME ZA SRPSKU 21. VIJEKA” Ministar najavio stimulacije za razvoj IT sektora i prvi Fond za nauku i inovativnost

Digitalna Srpska
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Kreiranje stimulativnog poreskog okruženja za razvoj IT sektora, u svrhu privlačenja domaćih i stranih investicija, kao i razvoj sistema e-Uprave kroz godišnje akcione planove i zaduženja za svako ministarstvo, upravu i upravnu organizaciju u cilju kreiranja e-usluga, zadaci su na kojima će naredne godine raditi Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, obećava ministar Srđan Rajčević.

Kako ističe, u 2020. godini fokusiraće se i na donošenje Strategije pametne specijalizacije, ali i na kreiranje novog, boljeg sistema raspodjele novca za naučnoistraživačku djelatnost uspostavljanjem prvog Fonda za nauku i inovativnost u Srpskoj.

– Sljedeća godina će biti godina izazova, godina u kojoj definitivno trasiramo put naučnotehnološkog napretka i neophodnih reformi za Srpsku 21. vijeka – poručio je Rajčević u obraćanju na društvenim mrežama.

Прошло је годину дана од полагања заклетве и преузимања дужности министра за научнотехнолошки развој, високо образовање…

Gepostet von Срђан Рајчевић – Srdjan Rajcevic am Mittwoch, 18. Dezember 2019

Jedan od ciljeva za 2020. godinu biće, dodaje, i osnaživanje CERT Republike Srpske, odnosno centra pri ministarstvu koji se bavi pitanjima informacione bezbjednosti. Zato je planirano donošenje novog zakona o informacionoj bezbjednosti i strategije informacione bezbjednosti.

Kako je ranije objasnio za Srpskainfo, elektronske usluge koje će se pružati u RS moraju biti bezbjedne, a komunikacija kriptovana, te se ne smije dozvoliti curenje ličnih podataka, koji su i zakonom zaštićeni. Zato će sve značajnija biti upravo i uloga CERT centra RS.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO