Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“REKAO JE DA ĆE ME SILOVATI I ZAKLATI” Ispovijest pjevačice koja je preživjela porodično nasilje

Zabava
Autor:

Foto: RAS Srbija

Rekao je da će me silovati, zaklati i zakopati. Mojom glavom je udarao u vrata, pocijepao mi brushalter i za kosu me vukao do kola, samo je dio ispovijesti pjevačice Sanele Vujnović za “Blic”.

Pjevačica Sanela Vujnović prijavila je policiji da ju je zlostavljao dečko, harmonikaš Miloš Stojković, koji je, kako stoji u zvaničnim dokumentima, dobio zabranu prilaska žrtvi. Ovo je drugi put da mu je sud izrekao istu zabranu.

Kako kaže, njihova veza traje dvije godine, od kojih je godinu i po dana ona s vremena na vrijeme bila žrtva nasilja. Tek posljednja dva je prijavila policiji. U prilog tome ona je dostavila i rješenje Trećeg osnovnog suda u Beogradu, po kojem se Milošu produžava mjera zabrane prilaska njoj.

– Prvo nasilje dogodilo se odmah nakon vjeridbe. Planirali smo da odemo kod mojih prijatelja na bazen. On mi se nije javljao, pa sam otišla sama i rekla da ga čekam tamo. Došao je oko 11 sati uveče i tada mi je opalio prvi šamar tako da mi se zatresla cijela glava. Rekao mi je da sam ku*va što se kupam u kupaćem kostimu. Onda je počeo da me udara po glavi. Vukao me je za kosu ka kolima koja su bila parkirana u susjednoj ulici. Onda me je na Pupinovom mostu natjerao da u kupaćem izađem napolje. Udarao me je šakom, pesnicama i vrijeđao…

Ovaj slučaj nije prijavila policiji.

– Ni ovaj ni mnoge druge. Taj dan mi je rekao da će me silovati, ubiti, zakopati, zaklati i da će pozvati moje roditelje, na šta sam ga ja molila da to ne uradi. Moji roditelji imaju samo mene i bila mi je strašna samo pomisao da ih neko pozove i kaže da me više nema. Onda je rekao da će se ubiti, molila sam ga da to ne uradi i ušla sam s njim u kuću.

O ovome je, kako kaže, ispričala samo drugaricama.

– Moja mama dugo ništa nije znala, a tata još uvijek ne zna. Drugarice su tražile da ga prijavim, ali nisam to učinila. Padala sam na obećanja i pristajala da pokušamo ponovo. Kroz nekoliko mjeseci se sve ponovilo – kroz suze priča pjevačica dok nam pokazuje fotografije podliva, pocjepane usne i šake pune počupane kose. Na pitanje zašto ga nije prijavila, da li ju je strah paralisao, kaže:

– Nisam se tada plašila, sada se strašno plašim za svoj život. Tada me je ubijedio da sam ja kriva i da se neće ponoviti.

Ipak, početkom ove godine uslijedio je još jedan incident koji je prijavila policiji.

Foto: RAS Srbija

– Bili smo na večeri sa prijateljima kada mi je stigla poruka od bivšeg dečka. Agonija je uslijedila kada smo seli u kola. Uz strašne uvrede počeo je da me udara po glavi, branila sam se do te mjere da sam nogom polupala šoferšajbnu, pokušala sam čak i da iskočim iz auta u pokretu. Tada me je prebijenu doveo kod majke – zastaje Sanela, pa nastavlja:

– Skupila sam snagu i otišla da ga prijavim, ali tek nakon tri dana. Kako sam došla kasno, nisam mogla da odem na pregled, samo mu je pisana prijava za ograničavanje slobode zbog dokumenata koje nije htio da mi vrati. Tada mu izriču zabranu prilaska i komunikacije.

Ipak, čim je istekla zabrana, prema Sanelinim riječima, oni nastavljaju viđanja.

– Onda jednog dana dobijam poziv da to veče pjevam. On mi ne da. Odlazim da se istuširam i tu sve počinje. Beonjače mu postaju crvene, cjepa mi brushalter, hvata me za kosu i udara mojom glavom u vrata. Padam na pod i ne mogu da dišem, molim ga da mi da pumpicu. Tada mi je prišao i pljunuo me.

To je bio trenutak, kako kaže, kada je odlučila da pozove policiju.

– Brzo su došli. Hitna pomoć mi je konstatovala povrede, sutradan sam otišla i u dežurnu bolnicu gdje mi je stavljena kragna. Rekao mi je: „Vidjećeš šta će se desiti kada izađem iz policije, nikom nisam ostao dužan.“ Tu počinje moj strah. Oni će ga goniti po službenoj dužnosti, a ja ću privatno podnijeti tužbu.

Miloš već ima tri krivične prijave

Sanelinu priču otkada je Miloša prijavila potvrđuje i rješenje suda od 5. juna. O njenim povredama svjedoči i ljekarski nalaz iz KBC „Zemun“, u kojem stoji:

– Zadobila je povrede po vratu i rukama i oguljotine u visini obe podlaktice. Stavljen joj je okovratnik i MUP je informisan.

Kako saznajemo, ovo nije prvi put da je Stojković prijavljivan za nasilje u porodici. Prema saznanjima, on u tužilaštvima već ima prijave za nasilje u porodici, ali i za drogu i ugrožavanje sigurnosti.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO