Sudbine

"Roditelje koji su me usvojili smatram jedinim" Miloš je preko Fejsbuka pronašao svoju majku nakon 30 godina, a evo kakav je bio njihov susret (VIDEO, FOTO)

Priča Miloša Dubljevića (33) i Zdenke Mijailović, koja živi u Nici, majke i sina koji su se u martu prvi put poslije više od tri decenije sreli, odjeknula je u javnosti. Stali su pred kamere zajedno nakon što ju je on pronašao preko Fejsbuka. Ali sada nije sve baš tako idilično kako se čini.

Susret majke i sina nakon 30 godina
FOTO: NOVO JUTRO/YOUTUBE/SCREENSHOT

Zdenka sada tvrdi da je od tad u fantastičnim odnosima s Milošem, a Miloš kaže da jedinom majkom smatra ženu koja ga je odgajala i da Zdenki ne može da oprosti.

Zaplet je počeo 1992., kada je Mijailovićevoj uzet sin i dat na usvajanje. Ona ga otada nije vidjela.

– Odlučila sam da odem u Njemačku kada je Miloš imao dvije godine. To je bilo vrijeme kada je počeo rat u Jugoslaviji, a ja sam riješila da za sebe i svoju porodicu stvorim uslove za život i da tamo i oni dođu. Međutim, nije bilo šanse jer su uveli vize. Nije bilo linija autobusa, aviona… Miloš je ostao sa ocem. Međutim, on ga je ostavio samog, a dijete k’o dijete, na momenat se popelo na ivicu prozora. Vidio ga je komšija, polako se primakao i skinuo ga odatle da ne padne. Neko od komšija je sve to prijavio – ispričala je Zdenka, koja je napisala i knjigu “Osuđena”, u kojoj je opisala priču majke koja je poslije 30 godina našla sina.

Dodala je i da je to bio alarm za policiju i Centar za socijalni rad.

Majka i sin zajedno nakon 30 godina
FOTO: NOVO JUTRO/YOUTUBE/SCREENSHOT

– Socijalni radnik ga je uzeo i odmah su ga dali na usvajanje. Niko me nije obavjestio, samo su ga odveli i do dana današnjeg nisu htjeli da mi kažu ko su usvojitelji. Najveći problem u potrazi je bilo njegovo novo prezime, koje je dobio, a koje ja nisam znala – ispričala je ona.

Zdenka kaže i da je sve vrijeme imala želju da pronađe sina te i da je zato i napisala knjigu.

– Ispostavilo se da je Miloš mene pronašao preko Fejsbuka. Naš odnos nakon emisije u kojoj smo se prvi put vidjeli i oboje bili u šoku je krenuo divnim tokom da ni sama nisam mogla to da zamislim. Rekao mi je da je sve zaboravio, da mi je oprostio. U aprilu je došao kod mene i moje porodice u Nicu. Četvorica braće su ga prihvatila i sve je bilo savršeno. Dogovorili smo se da ne otvaramo bolne teme, dali smo mu vremena da se navikne i prebrodi sve to – tvrdi Zdenka i dodaje:

– Shvatio je da ništa nisam kriva, kada smo se vidjeli prije tri dana, rekao mi je da zaboravimo tih 30 godina. Nije stvar u opraštanju, ali čini mi se da me doživljava kao majku. Uvijek je nasmijan, dosta se šalimo, ali vrijeme će na kraju pokazati svoje – rekla je.

Međutim, Miloš tvrdi da njihov odnos nije idealan te i da želi da ga ona pusti na miru neko vrijeme.

– Prošlo je 30 godina i ja ne mogu da shvatim zašto je sve to tako urađeno. Sa 13 godina sam saznao da sam usvojen, osjećao sam se grozno, ali ja te roditelje koji su me usvojili smatram jedinim roditeljima. Nije majka ona koja te rodi, već koja te odgaja. Zdenki ne mogu da oprostim jer da je zaista htjela da me nađe, našla bi me za 30 godina. Ona jeste okej, ali ja sebe ne vidim u toj porodici. Odrastao sam čovjek i imam svoj život, ona ne može ni da sanja kroz šta sam sve prošao – priča Miloš i dodaje:

Pročitajte još

– Mi se čujemo, pošalje mi poruku, ali u tom odnosu nedostaje onaj istinski majčinski osjećaj. Nikoga ne osuđujem, samo hoću mirno da živim. Mislim da ovo radi zbog promocije svoje knjige. Ovim završavam sve moje izjave za javnost – naglasio je Miloš.

Zdenka Mijailović
FOTO: NOVO JUTRO/YOUTUBE/SCREENSHOT

Zdenka Mijailović je kazala i da vjeruje da sina ne bi pronašla da joj srednji sin nije čestitao rođendan na Fejsbuku.

– Miloš je znao moje ime, ali nije znao gdje sam. Dalja rođaka po ocu dala mu je informacije o meni. On me je tražio i na društvenim mrežama, gdje je pronašao profil mog drugog sina. Vidio je njegovu objavu za moj rođendan i meni je nakon nekog vremena stigla poruka: “Konačno sam vidio svoju majku.” Od tih njegovih riječi bila sam u šoku. Preplavili su me strah i nevjerica jer nisam znala kakav je njegov stav o svemu što se desilo. Šta li misli o meni? Tada smo počeli da se dopisujemo. Ali on mi je odmah dao nadu i utjehu jer je napisao da mi ništa ne zamjera, da me ne osuđuje, da sam bila nemoćna i da će vrijeme sve uraditi za nas. Mojoj sreći nije bilo kraja. Spakovala sam stvari i došla u Srbiju da konačno zagrlim sina prvjenca – završila je priču Zdenka, piše Kurir.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije