Svijet

Rusija objavila novu potjernicu: Nakon Zelenskog i Porošenka "traže" i komandanta kopnenih snaga Ukrajine

Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije stavilo je na potjernicu komandanta kopnenih snaga Ukrajine Aleksandra Pavljuka, nakon što su ranije danas objavljene potjernice i za predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim i bivšim predsjednikom Petrom Porošenkom.

zastava rusije
FOTO: CLEMENS BILAN/EPA

Za Pavljukom je potjernica podignuta zbog “krivičnog djela”, ali nije navedeno o kojem dijelu je riječ, prenosi “TAŠ”.

Pavljuk je 11. februara imenovan za komandanta Kopnene vojske, a prije toga je bio prvi zamjenik ministra odbrane Ukrajine.

Pročitajte još

Na potjernici i Zalužni i Porošenko

Rusija je izdala i nalog za hapšenje bivšeg vrhovnog komandanta ukrajinskih oružanih snaga Valerija Zalužnog i bivšeg ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka.

Moskva je posljednjih dana izdala naloge za hapšenje jednog broja ukrajinskih političkih aktera: sekretara Savjeta za nacionalnu bezbjednost i odbranu Aleksandra Litvinjenka, bivšeg ministra pravde Pavela Petrenka, bivšeg šefa Službe bezbjednosti Valentina Nalvajčenka, bivšeg ministra finansija Aleksandra Šlapaka i bivšeg šefa Narodne banke Stepana Kubiva.

Podsjetimo, u martu prošle godine Međunarodni sud u Hagu raspisao je nalog za hapšenje Vladimira Putina. Haški sud raspisao je nalog za hapšenje ruskog predsjednika zbog sumnje da je odgovoran za nezakonitu deportaciju djece i ilegalno prebacivanje ljudi sa teritorije Ukrajine u Rusku Federaciju.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu