Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SAJAM PREDUZETNIŠTVA I INOVACIJA U SOLUNU Rajčević obišao štandove dva javna univerziteta iz Srpske

Digitalna Srpska
Autor:

Foto: Vlada RS/RAS Srbija

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević prisustvovao je svečanoj ceremoniji otvaranja 84. Međunarodnog sajma preduzetništva i inovacija u Grčkoj koji je ove godine okupio preko 1.500 izlagača.

Sajam, koji svake godine obiđe preko 280.000 posjetilaca, otvorio je premijer Grčke Kirjakos Micotakis koji je govorio o ambicioznim planovima Vlade za konačan izlaz iz dugogodišnje ekonomske krize značajnim dijelom baziranim na inovacijama.

Foto: Vlada RS/RAS Srbija

Na sajmu, koji predstavlja jedan od najvažnijih izložbenih događaja na prostoru jugoistočne Evrope po broju učesnika i raznovrsnosti sadržaja, svoje programe predstavili su univerziteti iz Republike Srpske, Grčke, Turske, Kipra i Makedonije.

Ministar Rajčević je posjetio štandove Univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, a sa profesorima Biljanom Antunović i Igorom Sladojevićem razgovarao je o studijskim programima te o mogućnostima koje naši univerziteti pružaju kada je u pitanju međunarodna razmjena studenata.

Foto: Vlada RS/RAS Srbija

Podsjetimo, u okviru dvodnevne posjete Solunu, ministar Srđan Rajčević je održao sastanke sa šefom Predstavništva Republike Srpske u Grčkoj Jelenom Jovanović Athanasiu, obišao Američki koledž u Solunu i razgovarao sa rektorom ove ustanove Stamosom Karamuzisom. Ministar je obišao i Centar za istraživanje i Tehnologiju Grčke i razgovarao sa direktorom ove prestižne naučnoistraživačke institucije Atanasiosom Konstandopulosom. Posjetu ministra Srđana Rajčevića Grčkoj organizovalo je Predstaništvo Republike Srpske u Grkoj.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO