Hronika

Saradnici priznali da su zloupotrebili položaj: Sudija primio mito od 400 evra, pa falsifikovao saslušanje

U Tužilaštvu za organizovani kriminal završena su saslušanja osumnjičenog sudije Prekršajnog suda u Loznici (Odeljenje Ljubovija) Zorana Mitrovića, službenice tog suda Slavice Stepanović, kao i Bojana Simeunovića, Zorice Mitrović (supruge sudije Zorana Mitrovića), Dušana Nikolića i Živorada Petrovića, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela primanje mita, krivično djelo zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje isprava.

Saradnici priznali da su zloupotrebili položaj: Sudija primio mito od 400 evra, pa falsifikovao saslušanje
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Troje osumnjičenih je priznalo izvršenje krivičnog djela i prema njima je ukinuto zadržavanje, dok je u odnosu na preostalo troje (osumnjičenih sudiju Zorana Mitrovića, Zoricu Mitrović i Živorada Petrovića) tužilac za organizovani kriminal predložio sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu da se u odnosu na ova lica odredi pritvor.

Pročitajte još

Kako saznajemo, sudija je u jednom navratu primio 400 evra, nakon čega je zloupotrebio položaj.

Naime, osumnjičeni sudija se tereti da je u periodu od 24. marta 2022. do 9. decembra 2022. godine u dva navrata primio mito od osumnjičenih dok se njegova žena tereti da je svom suprugu pomogla u primanju mita.

Osumnjičeni sudija se takođe tereti da je falsifikovao ispravu odnosno zapisnik o saslušanju osumnjičenog lica (koje nije ni bilo prisutno) u prekršajnom postupku zajedno sa svojom daktilografkinjom Slavicom Stepanović na šta ga je podstakao osumnjičeni Živorad Petrović čime je osumnjičeni sudija Mitrović zloupotrebio službeni položaj, prenosi Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije