Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Sarajka Amina Hasanbegović nova Mis turizma BiH

Zabava
Autor:

Foto: Selma Malagić/RAS Srbija

Sarajka Amina Hasanbegović je Mis turizma Bosne i Hercegovine i ona će sredinom narednog mjeseca predstavljati BiH na svjetskom takmičenju u Kini.

– Drago mi je da sam ponijela glavnu titulu i da idem na jedno veliko svjetsko takmičenje ljepote. Mojoj sreći nema kraja. Nije mala stvar predstavljati svoju domovinu na svjetskom takmičenju u konkurenciji stotinu djevojaka sa cijele planete – kaže Amina Hasanbegović, koja ističe da ima veliku podršku Bogdane Trifković, vlasnice licence i nekadašnje Miss Earth BiH.

Amina je dobro poznato lice ljubiteljima mode u našoj zemlji, a već je na nekoliko takmičenja ljepote prije Mis turizma imala zapažena učešća. Prošle godine je na takmičenju Miss Earth BiH osvojila titulu prve pratilje.

Foto: Selma Malagić/RAS Srbija

U februaru se na takmičenju Mis Balkana, koje je održano u Banjaluci, u jakoj konkurenciji ljepotica iz Bugarske, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i BiH okitila lentom druge pratilje.

– Već sada me ljudi prepoznaju na ulici. Iako sam dosta mlada, u svijetu modelinga sam napravila mnogo za kratko vrijeme. Ponosan sam na sebe. Već sada imam dosta ponuda velikih kompanija – kaže Amina, koja je nakon završenog školovanja u Trećoj gimnaziji u Sarajevu upisala Fakultet političkih nauka u Sarajevu, smijer pedagogija.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO