Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Šarović: Za BiH je važno da se obezbijedi više izvora snabdijevanja gasom

Biznis
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović učestvuje u Atini na Prvom godišnjem sastanku o energetskim prioritetima i liderstvu u Istočnom Mediteranu, posvećenoj sigurnosti snabdijevanja energentima, gasnim koridorima i budućnosti snabdijevanja naftom i gasom.

Na današnjem ministarskom okruglom stolu posvećenom energetskim kretanjima u Jugoistočnoj Evropi, posebno u gasnom sektoru, ministar Šarović istakao je da Bosna i Hercegovina kasni u donošenju odluka o uključenju u strateške gasne projekte koji se već realizuju i zahvataju prostor Zapadnog Balkana, kao što je tzv. Turski tok i Jonsko-Jadranski gasovod, prenosi Klix.

– U donošenju strateških odluka Bosna i Hercegovina treba da se vodi vlastitom potrebom da obezbijedi više različitih izvora snabdijevanja gasom, što će donijeti i sigurnost u snabdijevanju ali i veću konkurentnost po pitanju cijene gasa i korist za krajnje potrošače –  istakao je ministar Šarović naglašavajući da “ukoliko budemo razmišljali na ovaj način, nećemo, kao sada, morati voditi unutrašnju borbu u zemlji, o tome koji je gasovod prioritetniji”.

Podsjećamo, BiH nema sopstvenu proizvodnju prirodnog gasa i potpuno zavisi od uvoza koji se trenutno vrši preko jednog dobavnog pravca .

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO