Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Šeranić: Modernizacija bolnice u Foči teče dobrom dinamikom

Regioni
Autor:

Foto: Srna

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izrazio je danas zadovoljstvo tempom radova u Univerzitetskoj bolnici Foča, u čiju modernizaciju Vlada Srpske ulaže 16,3 miliona KM.

Nakon obilaska radova, koji su počeli u maju, Šeranić je rekao da sve ide dobrim tokom.

– Suština je da pokušamo da bolnice u Srpskoj usmjerimo da imaju, prije svega, jak poliklinički dio, obavezno urgentni blok i da kroz kadrove osposobimo jednodnevnu, dvodnevnu, trodnevnu laparoskopsku i endoskopsku hirurgiju – rekao je Šeranić.

On kaže da će u Univerzitetskoj bolnici, pored ovih kapaciteta, u funkciji biti i angiosala, a poručena je i nova savremena oprema za radiološku dijagnostiku, tako da će, uz kadar koji obrazuje, omogućiti kvalitetnu zdravstvenu zaštitu.

Šeranić je podsjetio da je Vlada Srpske donijela odluku o modernizaciji bolnice u Zvorniku, da je počela modernizacija bolnice u Gradišci, te da se nastavljaju radovi na kardiohirurgiji u Univezitetskom centru u Banjaluci.

Direktor Univerzitetske bolnice Foča Radmil Marić istakao je da je ovo najveće ulaganje u ovu ustanovu od njenog osnivanja.

– Startovali smo sa polikliničkim dijelom, koji će građevinski biti završen do kraja avgusta, u septembru počinje opremanje i očekujemo da će u tom mjesecu poliklinika krenuti sa radom – rekao je Marić.

On je istakao da će nova poliklinika imati više od 30 ambulanti – od hirurških, preko internističkih, do svih odjeljenja, koje će biti raspoređene u tri nivoa.

Marić kaže da potom slijede radovi na centralnom objektu “B” i drugi, a nastojaće da projekat bude završen u predviđenom roku od 12 mjeseci.

– Poliklinika će dobiti kompletnu opremu i pružaće usluge, ne samo našim osiguranicima, već i pacijentima iz Federacije BiH koji dosta koriste naše usluge. Sve će biti na jednom mjestu – naveo je Marić.

Radovi su počeli u maju, a predviđena je rekonstrukcija i dogradnja centralnog objekta “B” i njegovo opremanje, kao i da se zgrada nekadašnjeg ženskog studentskog doma pretvori u modernu polikliniku.

Bolnica će dobiti nove operacione sale, koronarnu jedinicu, kompletnu radiološku opremu sa angio salom i opremu za sva bolnička odjeljenja.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO