Sudbine

Simptomi zloćudnog tumora se pojavili u kratkom roku: Mali Mihajlo preko noći obolio od najteže bolesti i sad vodi tešku bitku

Mihajlu je dijagnostikovan zloćudni tumor malog mozga (C71.6 Neoplasma malignum cerebelli lat.sin.)

Dječak Mihajlo
FOTO: BUDI HUMAN/SCREENSHOT

Simptomi bolesti pojavili su se u vrlo kratkom roku od nedjelju dana u vidu jake glavobolje sa povremenim povraćanjem, gubitkom ravnoteže i perifernog vida, potom i krizom svijesti nakon čega je specijalističkim i dijagnostičkim pregledima utvrđeno postojanje ekspanzivne lezije u lijevoj cerebralnoj hemisferi.

Hitnom operacijom u Klinici za neurohirurgiju UKCS, uklonjena je tumorska promjena, a histopatološki nalaz pokazao je da se radi o tipu tumora: Pediatric type diffuse high-grade glioma, NOS. Konzilijum za tumore CNS odlučio je da su potrebne dalje dijagnostičke procedure i da se liječenje nastavlja primenom zračne i hemi terapije.

Mihajlo je izuzetno simpatičan, energičan i harizmatičan dječak i mali fudbaler kluba Milutinac-Zemun!

Pročitajte još

Nastavak liječenja planiran je u nekom od inostranih zdravstvenih centara, gdje bi se radila i genetska analiza tumora, a porodica se obratila za pomoć zahtjevima za nastavak liječenja u mnogim evropskim i svjetskim centrima, od kojih se izdvajaju Univerzitetska bolnica u Heildeberg , Njemačka, kao i Univerzitetska klinika Tubingen, Njemačka. Kako bi dali najbolju šansu Mihajlu da pobijedi bolest, biće mu potrebni skupi tretmani, kao što je hemoterapija, radioterapija, imuno terapija ili protonska terapija. Potrebno je da Mihajlo što prije ode na liječenje u inostranstvo jer je vrijeme od ključnog značaja za ovu vrstu bolesti, piše Blic.

Sredstva su potrebna za nastavak liječenja u inostranstvu, specijalističke preglede, genetske analize, laboratorijske analize, lijekove i suplemente, kao i za putne troškove i troškove smještaja.

Da Mihajlo pobijedi opaku bolest! Budimo humani!

Pomozimo Mihajlu!

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije